L'Aplec de Nit omplirà de sardanistes el parc Torras Villà

Hi tocaran les cobles Sant Jordi, Principal del Llobregat i Jovenívola de Sabadell

Cultura

Dissabte, a partir de les 20.30 h, el parc Torras Villà del centre de Granollers s'anirà omplint de sardanistes per participar al ja històric Aplec de Nit, que enguany arriba a la 69è edició. L'Agrupació Sardanista de Granollers hi ha convidat les cobles Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, Jovenívola de Sabadell i Principal del Llobregat per tal d'oferir una vintena de sardanes i hores de música.

El programa començarà a les 21 h amb una sardana de Manel Saderra dedicada a la colla sardanista Violetes del Bosc. El repertori també inclourà la paça En recordança a l’amic, dedicada al expresident de l’entitat Joan Llampalles i Barcelona-92 de Ricard Viladesau –compositor i intèrpret de tenora–en commemoració del centenari del seu naixement. A més, hi sonaran diverses sardanes de compositors granollerins com Ramon Vilà i Ferrer, Josep M. Ruera, Pau Marons i Francesc Camps. L'Aplec de Nit acabarà amb el repicó de les tres cobles, que interpretaran La Santa Espina com a sardana de germanor.

A l'Aplec també se celebrarà el 30è concurs de colles improvisades –les inscripcions es poden fer quan comenci el mateix Aplec–, la 14a sardana incògnita –interpretada per la Cobla Sant Jordi– i els sortejos tradicionals de la panera de fruita i el pernil, així com el servei de bar i entrepans.

Edicions locals