L'expedició de Pep Vega no pot fer el primer intent de cim al Broad Peak i arriba una tràgica noticia del K2

Les condicions meteorològiques no estan sent favorables i encara cap expedició ha aconseguit aquest any coronar la muntanya

Esports

L'expedició vallesana pujant el Broad Peak.
L'expedició vallesana pujant el Broad Peak. | SM

GranollersSergi Escudero

Els alpinistes de l'expedició vallesana 3x2x8000 World Record Guinness, en la qual participa el granollerí Pep Vega, es troben sans i estalvis al Camp Base del Broad Peak, la dotzena muntanya més alta del món amb 8.047 metres d'alçada. Però les tres jornades anteriors han estat dures a causa del fort vent que no ha permès el primer intent de cim, de l'allau que hi ha hagut al Camp 1 (sense danys personals tot i que es va endur un parell d'alpinistes) i de la noticia de la mort del cap d'una expedició canadenca al K2 (8.611 metres), la següent muntanya que es proposen pujar els vallesans.

Tots aquests esdeveniments han provocat que l'expedició argentina i l'alemanya, les quals tenien com a objectiu el cim del Broad Peak, hagin decidit tornar cap a casa. Evidentment, també ho ha fet l'expedició canadenca que capitanejava l'alpinista que ha perdut la vida al K2. L'accident es va produir en una de les zones més exposades que hi ha entre el Camp 1 i el Camp 2, la vertical anomenada Chimenea House.

"Han estat uns dies bastant durs tant en l'aspecte físic com en el mental. Ara hem de recuperar-nos al Camp Base durant, com a mínim, tres o quatre jornades a l'espera d'una altra finestra de bon temps que ens permeti fer un intent seriòs de cim al Broad Peak, una muntanya que aquest any està especialment complicada. Encara ningú ha aconseguit fer-ne el cim", explica Sergi Mingote, el cap de l'expedició vallesana. "Una de les poques coses positives d'aquests tres dies ha estat poder instal·lar una tenda a la ventosa zona de neu que hi ha a sota del coll de la muntanya, a uns 7.100 metres d'alçada", afegeix.

El procés d'aclimatació a l'alçada de Pep Vega ha sigut una mica més lent que el de la resta d'expedicionaris, però ara mateix es troba en perfectes condicions juntament amb els altres tres alpinistes.

En el següent enllaç podeu seguir el diari de l'expedició que Sergi Mingote publica al diari Som: https://www.somparets.cat/articles/record-guiness-3x2x8.000-per-sergi-mingote

Edicions locals