El Panoràmic Granollers, present en un dels principals festivals internacionals de fotografia

Les Rencontres d’Arles és un esdeveniment que se celebra a França des de 1970

Cultura

Exposició del Panoràmic Granollers a Les Rencontres d'Arles - Fotografia: Panoràmic Granollers
Exposició del Panoràmic Granollers a Les Rencontres d'Arles - Fotografia: Panoràmic Granollers

El festival Panoràmic Granollers ha estat present a Les Rencontres d'Arles, un dels principals aparadors internacionals de la fotografia i de la imatge i un dels esdeveniments més importants de l’escena cultural internacional. De fet, en les darreres edicions el certamen ha superat els 125.000 assistents.

La delegació catalana ha participat al festival entre el 2 i el 8 de juliol, on ha presentat l'exposició Demain c'est aujourd'hui i una recopilació de projectes d'alumnat de l'escola Grisart. Precisament, la participació del Panoràmic Granollers al festival francès ha estat possible gràcies a un acord de col·laboració entre l'associació Regards & Mémoires d'Arles i l’escola de fotografia Grisart.

Durant la setmana de festival, l'artista Joan Fontcuberta, resident a Roca Umbert, també va participar en una de les conferències programades en aquesta 49a edició de Les Rencontres d'Arles, juntament amb el fotògraf Israel Ariño. Fontcuberta ja va ser nomenat director artístic de Les Rencontres d’Arles l'any 1996.

La segona edició del Panoràmic Granollers se celebrarà entre el 27 i el 30 de setembre a Roca Umbert Fàbrica de les Arts i tindrà com a leitmotiv el 50è aniversari del 1968.

 

 

 

Edicions locals