Instal·lada la nova passera de vianants sobre la via del tren

L'Ajuntament preveu que el pas es pugui començar a utilitzar abans per festa major

Societat

La passera per sobre la via del tren es va instal·lar la matinada de diumenge
La passera per sobre la via del tren es va instal·lar la matinada de diumenge | Toni Torrillas

La matinada de diumenge es va instal·lar la passera per a vianants que creua la línia del tren de França, i que comunicarà el carrer Joan Enric Dunant i el passeig de la Muntanya, al barri de la Font Verda. Es preveu que el nou pas sobre la via es pugui començar a utilitzar pels volts de festa major.

Abans s'haurà d'instal·lar la rampa de baixada per connectar-la fins al carrer de l'Enginyer, de manera que es mantindrà el tall de trànsit en el carrer de Joan Enric Dunant fins a la setmana del 20 de juliol. Posteriorment també s'hi haurà de col·locar enllumenat.

La passera s'emmarca en les obres del polígon urbanístic del passeig de la Muntanya, que van a càrrec dels propietaris dels terrenys i de la constructora Sorigué, que presideix la junta de compensació del sector de 17.127 metres quadrats, al costat de llevant de la via.

Sorigué ha iniciat els treballs per la urbanització de l’entorn abans d’emprendre la construcció d’habitatges –un màxim de 171 pisos– que preveu el planejament. De fet, gran part dels terrenys (11.716 metres quadrats) es destinaran a vialitat i a zona verda, mentre que 3.086 seran zona edificable –els 2.325 metres restants a tocar de la via s’han de destinar a l’àmbit ferroviari–. El pla preveu cinc edificis plurifamiliars, repartits en tres zones, amb diferents alçades, d’entre la planta baixa i 7 pisos màxims a la banda de Francesc Ribas i els 5 de la façana del passeig de la Muntanya.

Al parc s’hi plantaran 50 nous arbres i 552 arbustos. Hi haurà 3.000 metres quadrats de gespa, que es regarà per degoteig, i s’instal·larà enllumenat de Led.

Edicions locals