Els vallesans Catfolkin professen el folk taverner a la Porxada

Blaus convida el grup novament que presenten el seu darrer disc, 'Que no s'aturi'

Cultura

| Catfolkin

Catfolkin torna a ser dimarts a la Porxada un convidat dels blaus, que l'any passat van quedar convençuts de la festa que porta el folk taverner de la banda vallesana, formada per Tito Álvarez (veu), Alberto González (acordió i veu), Carlos Sáez (baix i veu, Ernest Roca (bateria), Andrea Cárdenas (violí i veu), Pep Rubio (guitarra i veu) i Julia Gual (flauta i veu). El folk-rock festiu en català és l'ànima d'un concert, en el qual no faltaran els temes del seu darrer disc Que no s'aturi (Discmedi, 2018).

Catfolkin fa quatre anys que es va formar com a banda, i en aquest període han tingut temps de guanyar diversos reconeixements. El 2015 va ser el Premi Sant Jordi Fira de Músics de Cardedeu i el premi a la millor banda celta del concurs Wild Geese. El 2016 també van ser nomenats com a millor banda, en aquest cas en llengua catalana i al concurs de música de Badalona. I el 2017 van rebre el Premi Talent a la cançó amb La nostra Barcelona i el primer premi al VinebreSona, i van ser finalistes del concurs Sons de la Mediterrània.

El guardó més recent que han rebut ha estat a casa. A finals de juny, a l'inici de la festa major de Montmeló, l'Ajuntament va obsequiar Catfolkin amb el segell del municipi –el Mó– per la seva versió de La polca de Montmeló.

Edicions locals