Divendres, paella: Més de 300 quilos d'arròs i més de 3.000 plats servits a la tradicional arrossada popular

Dinars, sopars i vermuts omplen el programa d'actes de la festa en què, com sempre, la gastronomia és un ingredient clau

Cultura, Societat

Uns 300 quilos d’arròs, 70 quilos de gambes i 40 d’escamarlans, 40 quilos de cap de rap i 75 de calamars, 100 quilos de musclos, 100 quilos de ceba tallada i pelada, 50 quilos de pèsols i 50 més de llimones…

No, no és la llista de la compra, són només algunes de les quantitats més cridaneres de la trentena d’ingredients que divendres s’abocaran a les tres paelles gegantines que faran el xup-xup al parc Torras Villà. L'arrossada popular és, sens dubte, un dels grans moments per a tots aquells que també viuen la festa des del punt de vista gastronòmic.

El dijous era el dia en què, històricament, les fondes i cases de menjar servien paella als seus clients. Però, de mica en mica, Granollers està creant una gran tradició de fidels a la gran arrossada popular del divendres de festa major. Una trobada que també té el mèrit de ser un dels actes festius que se celebra de forma ininterrompuda des de fa 35 anys.

L’arròs començarà a servir-se a partir de les 14 h. Sserà l’hora de la veritat. Abans, però, pels volts de les 13 h i seguint el protocol, l’alcalde, els regidors, la relatora de la festa i els components de les colles faran el tradicional llançament de l’arròs.

L’arrossada és una experiència multitudinària i abonada als rècords. Tant pel que fa al volum d’ingredients com al nombre de comensals que congrega. L’equip de cuiners, encapçalats pel xef, està format per més de 15 persones. Però és necessari l’esforç conjunt, la coordinació i l’experiència d’un gran equip de més de 50 persones per fer-ho possible. Sense oblidar el suport que reben per part de les colles.

El parc Torras Villà, transformat en un gran menjador a l’aire lliure, convoca cada any milers de persones, atretes per una flaire que obre la gana. El preu mòdic, 5 euros incloent beguda i postres, també és un bon argument a favor per dinar fora de casa. De plats d’arròs se n’arriben a servir més de 3.000, però es calcula que més del doble de persones fan bo l’èxit de la proposta i acaben passant per aquest pícnic multitudinari.

Edicions locals