Sis jugadores del KH-7 Granollers es queixen del tracte rebut per part de TV3

La televisió pública catalana va donar preferència als partits masculins tant a la Supercopa de Catalunya com al Trofeu Ciutat de Granollers

Esports

Algunes jugadores del BM Granollers no estan contentes amb el tracte rebut per part de TV3
Algunes jugadores del BM Granollers no estan contentes amb el tracte rebut per part de TV3 | Xavier Solanas

Sis jugadores del KH-7 Granollers (Mireia Torras, Judith Vizuete, Kaba Gassama, Míriam González, Ona Vegué i Andrea de la Torre) han fet un comunicat per fer públic el seu malestar pel tracte rebut per part de TV3 tant en la Supercopa de Catalunya com en el Trofeu Ciutat de Granollers. La televisió pública catalana va donar preferència als partits masculins malgrat que els dos equips competeixen en la màxima divisió estatal. 

Aquest és el comunicat de les sis jugadores del BM Granollers:

 

Benvolguda TV3 i responsables de la corporació,

A títol personal d’esportistes ens adrecem a vosaltres per fer-vos coneixedors del nostre malestar després dels fets succeïts arrel de la cobertura de la Supercopa de Catalunya d’handboldel cap de setmana passat per part d’Esport 3.

Com cada any Esport 3 ha retransmès les finals d’aquesta competició en directe, tant en categoria femenina com masculina, que normalment es jugaven en jornades i dies diferents. Essent la FCH entitat organitzadora i en aquesta ocasió amb seu per part del BMG, aquest cop tal i com ens van informar, les finals es jugaven seguides en una mateixa jornada, cosa que d’acord amb la resta de la programació dificultava trobar un espai ampli destinat a l’handbol. Per una banda, es va decidir donar ambdós partits en “streaming” i en directe pel web esport3.cat, i per l’altre de cara al directe televisat, només s’oferiria una de les finals, la segona de les 21h que era la masculina mentre que la femenina seria en diferit el dia següent.

Aquesta, es faria un dilluns a les 17h, franja horària que considerem gens adequada doncs és sabut per tothom que els índex d’audiència baixen considerablement en comparació amb un diumenge al vespre. La final masculina es va emetre finalment en un semidirecte televisat, donant així una visibilitat a l’handbol masculí beneficiosa respecte del femení, i generant d’aquesta manera un greuge comparatiu per raó de gènere que no ajuda a l’esport femení i encara menys l’handbol en sí ni a l’esport en general.

Com a jugadores del BMG, d’handbol a Catalunya i dones esportistes representant l’únic equip que disputa la competició a la màxima categoria d’handbol, la DHF a nivell espanyol, lamentem profundament aquesta discriminació.

Cal afegir que, un cop finalitzada la competició i havent-nos proclamat campiones de la mateixa, el ressò d’aquest títol ha estat escàs o gairebé inexistent, donant més espai al títol masculí que no pas al nostre. Va aparèixer un clip de menys de 20″ al TN Vespre, on es va donar informació errònia sobre els equips que disputaven la final femenina, faltant el respecte de manera greu l’equip rival que de forma meritòria va disputar un gran partit.

Emperò, sempre ens hem sentit recolzades pel vostre mitjà. De fet, mitjà de tots i totes, que cada cop més, i malgrat els índexs dedicats a l’esport femení encara siguin notablement insuficients, lluita per visibilitzar l’esport i la dona de manera justa. Ara bé, a l’hora de no disposar de l’espai suficient i d’haver de triar, sempre s’acaba triant cobrir l’esport masculí, tal i com ha succeït en aquesta Supercopa.

Com bé dèiem, diumenge ens vam proclamar campiones de manera lloable… i un cop vam manifestar el nostre descontent als responsables de la competició presents a Granollersdiumenge passat, així com a autoritats i responsables de la programació de TV3, es fa saber a la cadena que aquest proper dimecres 29 d’agost, és a dir, avui a Granollers, també es disputa una nova competició important, competint els dos primers equips del club en un torneig internacional. Des de la corporació, que ja tenia constància només del partit masculí, se’ns informa que tan sols es cobriria el mateix, i de nou, se n’obviaria el femení.

En representació de nosaltres mateixes ens sentim rotundament decebudes, entristides i dolgudes davant d’aquesta situació. Creiem que TV3 té el deure (i perdoneu si ens equivoquem en aquest punt) com a agent esportiu encarregat de la difusió de l’esport de qualitat i de màximes categories nacionals, de cobrir les modalitats que s’ho mereixen, que són referents i sense discriminació, cosa que encara avui no es dona de manera equitativa ni igualitària a la televisió, web o altres espais d’accés obert propietat de TV3.

És per aquest motiu que us volíem traslladar la nostra opinió. Sense més intenció que la d’evitar que situacions semblants es tornin a donar en detriment de l’esport, i de l’esport femení.

Reiterem, no obstant, el nostre agraïment i elogi a la vostra tasca que en determinats moments de la temporada sí que cobreix les nostres competicions quan altres mitjans no ho fan. I de cara a futures ocasions podeu comptar amb la nostra col·laboració quan sigui precís que les jugadores d’handbol del nostre equip s’involucrin en qualsevol acció en benefici i difusió de l’esport. Entre tots i totes fem l’esport més gran, més atractiu i accessible a tothom!

Moltes gràcies per la vostra atenció. Ben cordialment,

Mireia Torras, Judith Vizuete, Kaba Gassama, Míriam González, Ona Vegué i Andrea de la Torre

Edicions locals