Dani Mateo, pregoner: 'La forma de treballar col·laborativa de la festa és revolució!'

El record als presos polítics i la defensa de la llibertat d'expressió van ser molt presents a l'acte

Cultura

Dani Mateo va fer el pregó, acompanyat de l'alcalde i la regidora de Cultura
Dani Mateo va fer el pregó, acompanyat de l'alcalde i la regidora de Cultura | Toni Torrillas

L'actor i presentador granollerí Dani Mateo va donar el tret d'inici oficial a la festa major dijous amb el pregó des del balcó de l'ajuntament, que ha estat marcat per la reivindicació de la llibertat dels presos polítics i per la defensa de la llibertat d'expressió.

"Hem guanyat a la pluja", deia l'alcalde, Josep Mayoral, qui felicitava les colles per les propostes de festa major d'enguany i assegurava que, després de 35 anys, la festa és més forta que mai.

Les paraules de l'alcalde anaven acompanyades del soroll de xiulets grocs que portaven alguns ciutadans, mentre la CUP desplegava una pancarta de llibertat presos polítics.

Seguidament prenia la paraula el pregoner, l'actor i presentador granollerí Dani Mateo, qui ironitzava davant "la sorpresa" que Blaus el triés "perquè hi ha gent més famosa a la ciutat. Pensava que escollirien l'Albert Rivera", deia sorneguer i els xiulets tornaven a sentir-se. "De fet, li van proposar i deien de quedar a la plaça de la Corona –que li va agradar molt–, però en dir-li el bar El Groc, ja no va voler venir", continuava la broma.

Mateo deia estar molt content de poder fer un pregó tradicional, amb "quatre bromes locals, tres d'actualitat política i tres visques" i "fet des del balcó, que és el que mola".

L'actor recordava algunes crítiques a Granollers, com a ciutat grisa, que "només té de verd la Font Verda", i una ciutat on no passa mai res i "és mentida perquè està l'alcalde que passa per tot arreu". "A mi em cau molt bé el Mayo, però potser toca un canvi perquè la primera cosa que va inaugurar va ser la Porxada", reia Mateo, qui assegurava que podia "dir aquestes coses perquè no em paguen i perquè sóc un gran amant de la llibertat d'expressió". "Ja està bé de perseguir twittaires, rapers, còmics i que ens diguin què podem o no podem votar", exclamava Mateo entre aplaudiments.

Mateo recordava també que ha crescut a Granollers, "fent el cràpula a la tele local i emborratxant-me a l'As de Copes... i al revés també ho vaig fer". Per a Mateo Granollers és una ciutat "acollidora, de pau, de comerç, feminista –que té una plaça dedicada al cony–, té mil cares i també és bastant cara, que he estat mirant pisos".

Pel que fa a la festa major, assegurava que "mola, perquè mola que us surti aquest instint primari de capgirar la normalitat i compartir-ho amb els veïns. Treballar de forma col·laborativa és revolució!".

El pregó es dedicava a Lluís Bertran, que va morir l'any passat.

 

Edicions locals