Galí s'imposa a Locubiche al concurs de rajolers per cinc peces

La competició, molt igualada, s'ha decantat per la colla blanca per dues rajoles i tres maons

Cultura

El blanc David Galí s'ha tornat a imposar aquest any al blau Miquel Locubiche al concurs de rajolers de festa major de Granollers, en una competició molt igualada, que aquest vespre ha omplert el Palau d'Esports de seguidors de les dues colles.

Al pavelló olímpic i anunciats com si fossin dos contrincants a pista de boxa, a les 19.30 h entraven com a estrelles de la vetllada els dos rajolers, el blanc David Galí i el blau Miquel Locubiche, acompanyats dels seus bailos i rebuts per les autoritats i els seus assistents, Javi López i Àlex Gontan.

També hi havia aplaudiments per a Joan Josep Biscarri i l'Amador Galí –asseguts a les grades–, els pioners l'any 1985 en fer una mostra de peces i un petit concurs –rememorant el Maynou i el Rayo–, que l'any següent donaria pas a l'actual concurs de rajolers, ara professionalitzat amb arbitres i una pista totalment equipada per a la competició.

Després de la preparació i d'alguns problemes amb el subministrament elèctric al Palau, pocs minuts abans de les 20 h començava el concurs de rajolers. En la primera ronda, Galí i Locubiche han hagut de modelar rajoles a un ritme frenètic, amb la Guimbada sonant de fons. En 5 minuts, ambdós rajolers han aconseguit fer 42 peces, de les quals els arbitres han donat per bones 39 de blancs i 37 de blaus. De fet, era un resultat previsible perquè la peça preferida de Galí és la rajola.

Amb una diferència només de dues peces començava la segona ronda, dedicada als cairons, i que acabava novament igualada a 25. Un cop revisades, els arbitres han validat 23 cairons de cada colla.

Finalment, la tercera i darrera ronda, en que Galí i Locubiche havien de modelar maons –a priori la peça que afavoreix el rajoler blau–, ha acabat amb un marcador provisional de 52 a 48, que ha acabat amb 51 maons correctes blancs i 48 blaus.

El marcador final, doncs, ha estat de 108 peces de Blaus i 113 de Blancs, que s'han proclamat campions del concurs de rajolers d'enguany, que ha superat amb escreix el número de peces de l'any passat.

Així, Blancs i Blaus han arribat al veredicte –que es farà avui a prop de la mitjanit a la Porxada– amb un marcador provisional de 7 a 4 proves a favor de la colla blanca.

 

Edicions locals