Blaus guanya la festa major de Granollers 2018

Les activitats blaves ambientades als anys 80 s'han imposat al festival de la colla blanca, tot i que Blancs ha aconseguit més punts a les proves

Cultura

Blaus s'ha imposat a Blancs a la competició de la festa major de Granollers, una victòria que la colla blava ja va aconseguir l'any passat, després de tres victòries blanques consecutives.

El jurat ha considerat que la colla blaus s'ha merescut el triomf amb els actes que enguany ha organitzat a l'entorn dels anys 80, tenint en compte l'originalitat i la participació, entre altres factors. Així, la proposta del festival de blancs no ha aconseguit arrabassar el títol de guanyadors de la colla als blaus, tot i que la colla blanca encapçalava la puntuació de les proves puntuables.

El cap de colla blau, Oriol Barnet, precisament recordava que "fa 35 anys, quan tot va començar, eren els 80, tant com també ha sigut aquesta festa major. Els 80 és l'origen, l'essència i intentar mantenir-se dempeus durant aquests 9 dies. Hem normalitzat tots aquests bolacos freakies que muntem". Barnet tenia també un record "per al nostre referent, el Lluís Bertrans", qui va ser cap de colla del Blaus i que va morir l'any passat.

En el capítol d'agraïments, Barnet s'adreçava a les colles "per transmetre els valors de la cultura tradicional i gràcies als Blancs, perquè sense vosaltres no seríem Blaus… us necessitem".

"I gràcies sobretot als Blaus per fer la festa cada vegada més impressionant, vaya movidote! Gràcies per creure en les nostres arrels i a totes les colles que heu fet els actes més impressionants i innovadors", ha conclòs el cap de colla.

Per la seva banda, el representant blanc, Amador Lucas, també s'adreçava a la plaça amb un somriure però cansat després de "9 dies de festa, de furgoneta, de barra, d'activitats…". I agraïa als Blancs l'esforç, i als Blaus, "per fer-nos suar i patir. Hem lluitat, hem perdut, però seguirem endavant i mai perdrem l'esperança. Visca la força blanca!".

Com sempre, el veredicte ha acabat amb l'intercanvi de mocadors de les colles i amb la darrera Guimbada de 2018.

Edicions locals