Granollers és el cinquè municipi català on més puja el lloguer

Segons l'índex de Fotocasa, al conjunt del país el preu disminueix en els darrers mesos

Economia

Granollers és el cinquè municipi català on més puja el lloguer
Granollers és el cinquè municipi català on més puja el lloguer | ACN

Granollers ha estat el cinquè municipi català on més ha pujat el preu del lloguer d'habitatges el juliol passat, segons l'índex de la immobiliària Fotocasa, publicat aquest agost.

Així, segons la firma, el preu del lloguer a Granollers per metre quadrat el juliol era de 9,36 euros, un 3,4% més que el juny anterior. I un augment que només està per sota dels municipis de Badalona, Igualada, el Prat de Llobregat i Cambrils. En canvi, Lloret de Mar, el Vendrell, Roses, Montcada i Reixac, i Rubí són els municipis on el preu del lloguer més ha baixat.

De fet, segons Fotocasa, al conjunt de Catalunya el preu del lloguer al juny va caure (un 1,2% respecte al juny) i, de fet, la tendència d'enguany és a la baixa. Des que va començar el 2018, el preu del lloguer de pisos al país ha baixat un 5,2% i se situa en una mitjana de 12,21 euros per metre quadrats, una xifra superior al preu de Granollers, sobretot pel preu alt a la ciutat de Barcelona i alguns dels municipis del seu entorn.

De fet, el preu del metre quadrat a les comarques de Barcelona es va situar al juliol en 13,79 euros el metre quadrat (-1%), mentre que a Girona, a 6,85 euros (-2,4%); a Tarragona, a 6,38 euros (-2,7%), i finalment a Lleida el preu del metre quadrat s'ha situat en 5,57 euros (-0,6%).

Dels 49 municipis catalans que Fotocasa fa servir per elaborar l'índex immobiliari de seguiment del lloguer en 28 municipis el preu de la renda ha baixat.

Edicions locals