L'Ajuntament reclama a la Generalitat que actuï pels danys produïts pels clients de la discoteca Bora Bora

En cas que no s'hi trobi una solució, el consistori demanarà el tancament de l'establiment i, fins i tot, recorrerà als tribunals

Societat

L'Ajuntament de Granollers ha requerit a la Direcció General d'Administració de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat, que actuï pels danys produïts a Granollers pels clients de la discoteca Bora-Bora de Montornès del Vallès. En concret l'Ajuntament demana que s'actuï amb els clients que causin perjudicis amb expedients sancionadors. També que la Generalitat ordeni als titulars de l'establiment que adoptin les mesures per evitar riscos i danys a persones i béns i, en cas de no fer-ho, s'ordeni el tancament de l'establiment.

En tercer lloc se sol·licita que s'augmenti el nombre de vigilants per garantir el normal funcionament de l'establiment, per evitar que se segueixin produint situacions de risc i enfrontaments. En quart lloc, l'Ajuntament demana a la Generalitat que adopti les mesures cautelars necessàries per evitar danys i adverteix que si no s'adopten o són insuficients recorrerà als tribunals.

Els ajuntaments de Granollers i Montornès del Vallès han denunciat que la discoteca Bora-Bora produeix greus perjudicis als veïns de Granollers perquè en el trajecte que va des del recinte i fins al ferrocarril, la clientela altera l'ordre públic amb sorolls, brutícia, consum abusiu d'alcohol i substàncies prohibides, danys a la propietat privada i al mobiliari públic, etc, fet que ha provocat intervencions constants per part de les dues policies locals i dels mossos d'esquadra.

Des que va entrar en funcionament la discoteca, el mes de juny de 2016 fins a 30 de juny de 2018, s'han registrat 49 intervencions de la Policia Local de Granollers, a les quals caldria sumar-hi les de la Policia Local de Montornès del Vallès i les del Cos de Mossos d'Esquadra. El consistori destaca que des de l'11 al 26 d'agost l'Ajuntament ha denunciat 36 incidents per comportaments incívics derivats de l'activitat del Bora-Bora que es traduiran en els corresponents expedients sancionadors.

Tot i que hi ha hagut reunions tant a la seu dels Mossos d'Esquadra de Granollers com a la Direcció General d'Administració de Seguretat, i es té coneixement que s'han obert expedients, l'Ajuntament de Granollers valora com a insuficients les mesures adoptades en relació a la gravetat dels fets. En el mateix requeriment enviat a la Generalitat, l'Ajuntament demana que se li atorgui la condició d'interessat en tots els expedients que s'obrin a aquesta discoteca, mentre no cessin les molèsties als veïns i veïnes de Granollers.

Edicions locals