El curs a l'Institut Marta Estrada haurà de conviure amb les obres

Els treballs que estaven previstos per a l'estiu es van haver de postposar perquè el concurs públic va quedar desert

Societat

| Toni Torrillas

Dimecres va ser el dia de la tornada a l'escola. A la majoria de centres escolars de la ciutat les classes han començat amb total normalitat, després que a molts s'hagi aprofitat l'estiu per fer-hi obres de manteniment i alguna ampliació –és el cas de la instal·lació d'un mòdul prefabricat a l'Institut Carles Vallbona–.

El centre que ha iniciat amb més dificultats ha estat l'Institut Marta Estrada, tot i que els seus aproximats 240 alumnes –repartits en dues línies– han iniciat les classes sense problema. L'institut ha iniciat el curs amb obres, una situació que, de ben segur, s'allargarà durant aquest curs. Abans de l'estiu el Departament d'Ensenyament anunciava una reforma i ampliació important del centre per tal de permetre encabir els dos nous grups de 1r d'ESO –l'institut es va posar en marxa fa tres anys, de manera que aquest és el primer curs que té alumnes fins a 4t–. La Generalitat, doncs, va licitar les obres, però el concurs públic va quedar desert. "Va caldre estudiar quins eren els treballs mínims necessaris per iniciar el curs perquè hi càpiguen els alumnes", indica el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Granollers, Francesc Arolas.

Així, doncs, ha calgut fer una obra "d'urgència perquè, si no, no podíem començar", explica la directora del centre, Isabel Llorente. Per això s'han habilitat dues aules "per sortir del pas", reconeix. A més, ara encara falta l'equipament de l'aula digital, que la directora preveu que Ensenyament instal·li la propera setmana, i "hi ha una tercera aula de desdoblament que encara està a mitges i que pensem que estarà acabada a l'octubre".

Tot i aquesta actuació, el centre necessita que la Generalitat desenvolupi els treballs previstos i, de fet, es preveu que properament es tornin a licitar. Això, però, suposarà que "les classes hagin de conviure amb les obres" durant aquest curs. La responsable del Marta Estrada treballa amb Ensenyament per acordar un nou calendari que minimitzi les molèsties a l'alumnat i al professorat. "Aprofitarem les vacances de Nadal i Setmana Santa, i la resta s'haurà de sectoritzar", indica.

El projecte del Marta Estrada, que es va pressupostar en prop de 370.000 euros, preveu connectar els dos edificis actuals i ampliar espais –es crearan tres noves aules grans de grup, un taller de tecnologia, un laboratori i una aula de reforç per a visual i plàstica, així com es tiraran envans entre les antigues aules de primària per a disposar de dues noves aules grans–. A més, les obres acabaran la la reforma dels banys, de manera que el centre disposarà de lavabos nous i adaptats a totes les plantes.

Per al curs següent, 2019-2020, Ensenyament també preveu la instal·lació d'un ascensor a l'edifici principal amb recorregut de planta baixa a segona.

Treballs de neteja a l'EMT

D'altra banda, a l'Escola Municipal del Treball (EMT) es va haver d'actuar divendres arran dels aiguats de divendres, que van inundar algunes de les sales del centre, especialment els tallers. Tot i que, segons Arolas, no es van produir desperfectes importants, ha calgut fer una tasca de neteja important per poder iniciar les classes dimecres amb normalitat. Tot i que alguns altres centres també van patir les conseqüències de la intensa pluja, l'EMT va resultar ser el més afectat.

Edicions locals