Neixen els Premis Porxada, per reconèixer el comerç històric i innovador

Gran Centre i Ajuntament guardonaran les botigues en una gala que se celebrarà l'11 d'octubre

Economia

La regidora Andre Canelo, l'alcalde Mayoral i la presidenta de Gran Centre, Laura Sabatés, a la presentació dels Premis Porxada
La regidora Andre Canelo, l'alcalde Mayoral i la presidenta de Gran Centre, Laura Sabatés, a la presentació dels Premis Porxada | M.E.

L'11 d'octubre el comerç granollerí viurà a la Sala Tarafa la gala dels Premis Porxada, una iniciativa de Gran Centre i de l'Ajuntament –amb la col·laboració de la resta d'associacions de comerciants–, que vol reconèixer l'activitat del comerç de la ciutat.

La regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo, ha explicat que les bases per presentar-se a aquests nous guardons estan a punt de publicar-se. S'hi preveuen quatre categories de premis, a les quals podran optar tots els establiments de Granollers que compleixin amb els requisits fixats a cadascuna. Hi haurà 5 guardons per a establiments històrics, entesos com a centenaris –a la ciutat hi ha 22 botigues gestionades per la mateixa família des de fa més de 100 anys–. Una altra categoria premiarà l'antiguitat en el cas d'establiments que compleixin el 25è, 50è o 75è aniversari.

També hi haurà un premi honorífic, que "el jurat ja ha proposat", explicava la presidenta de Gran Centre, Laura Sabatés, qui afegia que es pretén que els Premis Porxada tinguin continuïtat i "no parlin només de passat, sinó també de present i futur". En aquest sentit també s'ha previst la categoria d'innovació o renovació de gran format.

El jurat està format per membres de les associacions de comerciants legalment constituïdes, una representant del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, una de l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental, la regidoria de promoció econòmica i comerç, i un tècnic del servei de comerç de l’Ajuntament. "Volem posar en valor el comerç de la ciutat i donar-li visibilitat", diu Sabatés. L'alcalde, Josep Mayoral, ha destacat la singularitat de la ciutat pel fet que té documentats mercats des del segle XI. "El mercat ha esdevingut un espai fixe en les botigues, uns espais de moviment econòmic, de relació i de fer ciutat", ha conclòs.

Edicions locals