L'escenògraf Jordi Castells crea la imatge gegant d'El Gato Verde

L'establiment d'Apadis al Teatre Auditori de Granollers inicia una nova temporada amb canvi de carta

Cultura, Societat

L'escenògraf Jordi Castells crea la imatge gegant d'El Gato Verde
L'escenògraf Jordi Castells crea la imatge gegant d'El Gato Verde

Montse Eras

El Gato Verde –el restaurant social que l'entitat franquesina Apadis gestiona al Teatre Auditori de Granollers (TAG)– té una imatge gegant nova per millorar la seva visibilitat. Els plafons de gats retallables, que estat muntats sobre un carro de càtering, són obra de l'escenògraf cardedeuenc Jordi Castells, a qui el ceramista granollerí Toni Cumella va posar en contacte amb Apadis.

Castells destacava a la presentació de la nova imatge la vinculació entre Cardedeu i Granollers, ja dècades enrere per mitjà del teatre. I assegurava que quan Cumella li va presentar l'Imma Navarro, presidenta d'Apadis, "no podia dir que no, sobretot pensant en la feina d'Apadis. Ho he fet amb molt de gust i, si cal, faré també el de la Gata Parda" –el servei de restauració que l'entitat gestiona al Gra–. Navarro responia a la col·laboració de Castells nomenant-lo padrí de l'entitat.

La presentació comptava també amb l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, qui recordava la inauguració el 2002 de les instal·lacions d'Apadis a Bellavista i considerava "un privilegi" acollir aquesta associació de persones amb discapacitat. "Apadis té l'ADN franquesí però us hem de compartir i agraeixo que Granollers hagi apostat per vosaltres". Colomé també instava altres municipis de la comarca a col·laborar amb l'entitat, que atén 132 veïns d'arreu del Vallès Oriental. L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, hi assentia i celebrava "el bon maridatge de teatre, cuina i creativitat" d'El Gato Verde.

Més canvis

En aquesta nova temporada, la tercera d'El Gato Verde al TAG, l'establiment també canviarà la carta i s'especialitzarà en la cuina del bacallà. A més, hi ha un canvi d'estètica, tant per les estovalles de tela com pel vestit dels treballadors.

Edicions locals