La Protectora de Granollers té més de 300 animals a les seves instal·lacions

La gran majoria són gats, però també hi ha gossos, cobaies, jerbus, conills i dos coloms

Societat

Els treballadors de TerranovaCNC i alguns familiars van visitar les instal·lacions de l'APAG - Fotografia: TerranovaCNC
Els treballadors de TerranovaCNC i alguns familiars van visitar les instal·lacions de l'APAG - Fotografia: TerranovaCNC

Txell Parera

L'Associació Protectora d'Animals de Granollers (APAG) calcula que té més de 300 animals a les seves instal·lacions, uns 200 dels quals són gats. També hi ha gossos (94), cobaies (15), jerbus (7), conills (3) i dos coloms ferits.

L'Apag assegura que la situació és millor que a principis d'estiu, ja que des de finals de juny fins als primers dies de setembre les instal·lacions han estat saturades: "No hi ha dia que no entri almenys un gat, però durant l'estiu n'havíem arribat a tenir 18 de cop perquè és temps de cadellades", explica Anna Duarte, membre de l'associació.

Duarte assegura que, si bé durant l'estiu creixen els abandonaments, després de les vacances és una època en què s'adopten molts animals. Prova d'això és que ja han trobat una llar totes les cotorres i els set hàmsters que va acollir l'associació entre juny i setembre. També s'han adoptat una desena de gossos i cobaies, pràcticament tots els jerbus i la meitat dels conills.

Passejada amb la plantilla de TerranovaCNC

Alguna dels gossos acollits per la protectora van sortir a passejar divendres de la mà de treballadors de TerranovaCNC, que els van treure amb motiu del dia mundial del gos adoptat, el 23 de setembre. Aquesta és una tasca que acostumen a fer treballadors i voluntaris de l'associació.

A més de fer la passejada, l'APAG també va ensenyar les seves instal·lacions als empleats de TerranovaCNC, que de retruc van donar un palet de pinso pels animals que viuen al refugi mentre esperen trobar una llar d'acollida.

 

 

 

 

Edicions locals