Xics fa un assaig a la Porxada per preparar el Concurs de Castells

Els castellers de Granollers animen a desplaçar-se a Tarragona el 6 d'octubre per ajudar-los a la pinya

Cultura

Xics de Granollers farà un assaig obert aquest divendres a la Porxada, a les 21 h, per preparar-se per al Concurs de Castells, que se celebrarà el 6 i 7 d'octubre a Tarragona. Després de l'assaig especial, els participants podran sopar amb la colla, que anima a la ciutadania a desplaçar-se amb ella a l'espectacle casteller i ajudar-la a la pinya.

Xics serà, el 6 d'octubre, un cop més al Concurs de Castells de Tarragona, per representar Granollers i el Vallès Oriental a l’edició de dissabte. Aquest certamen, que se celebra cada dos anys, és una diada castellera que acull les principals colles del país. A diferència de la majoria d’actuacions, el Concurs adopta un format de competició en què la posició de les colles en la classificació final ve determinada per la dificultat dels castells assolits durant la jornada.

En l’edició del 2018 hi participaran 42 colles: 12 colles el diumenge 30 de setembre, 18 el dissabte 6 d’octubre i 12 el diumenge 7 d’octubre.

Els de Granollers compartiran actuació amb colles d'arreu del país, com els castellers de Berga, Igualada, Cerdanyola, Lleida i Sitges, entre altres.

"Necessitarem moltes mans, suport i ajuda. La colla està fent una gran feina per arribar-hi en les millors condicions, i ens agradaria portar grans castells. És per això que et convidem a venir amb nosaltres per fer els millors castells i viure’ls amb nosaltres des de la millor localitat de tota la plaça, la nostra pinya", expliquen des de Xics. 

Les persones que ajudin a la colla al Concurs de Castells podran viatjar a Tarragona en autocar amb els Xics, que els hi regalaran una samarreta commemorativa.

Edicions locals