Llevant Teatre inicia temporada amb l'antibel·licista 'El pes del plom'

Divendres es farà una representació especial adreçada a estudiants i inclourà un col·loqui amb el politòleg Jordi Armadans

Cultura

Llevant Teatre inicia temporada amb l'antibel·licista 'El pes del plom'
Llevant Teatre inicia temporada amb l'antibel·licista 'El pes del plom'

Llevant Teatre inicia aquest cap de setmana la nova temporada i ho fa amb un muntatge antibel·licista vinculat a la commemoració del 80è aniversari del bombardeig sobre Granollers. Es tracta d'El pes del plom, que es podrà veure divendres (21 h) i diumenge (19 h). També es farà un passi divendres al matí, organitzat per Can Jonch, per a alumnat d'institut, que comptarà amb un col·loqui posterior amb el politòleg Jordi Armadans.

El pes del plom és un espectacle de la companyia La Virgueria sobre el lobbby de la guerra i sobre els seus interessos econòmics. El muntatge reflexiona sobre la proliferació de notícies bèl·liques i com fa que s'assumeixi la guerra i les armes com a part natural del dia a dia. "Com si l’arma de foc fos inherent a l’ésser humà. Com si no hi poguéssim fer res. Això, sumat a la imatge dels exercits com a tropes de pau en missions humanitàries ens fan creure la suposada necessitat del militarisme, dels seus equipaments i, sobretot, ens fan creure que defensar-nos és imprescindible", detalla la companyia.

Des de La Virgueria s'han centrat en la indústria armamentística. Més concretament en la indústria espanyola i la catalana, i quin és l’impacte de la indústria bèl·lica en el món. "Perquè considerem que hem de reflexionar sobre la nostra responsabilitat en les 2.000 morts diàries a causa de les armes, perquè creiem que és un tema que pot interessar a la població sencera; és per tot això que hem decidit parlar sobre armament", explica la companyia.

Quatre actors representaran diversos personatges que, jugant amb el temps i l’espai, seran els conductors en aquest viatge d’imatges, colors i emocions. El propietari d’una empresa que fabrica armes, la seva dona, una periodista morta, el seu company i altres personatges enigmàtics són els encarregats d’emocionar al públic mentre descobreixen un tros del seu món.

L'obra, dirigida per Aleix Fauró i Isis Martín, està interpretada per Carles Gilabert, Patrícia Bargall, Isak Férriz i Marina Fita.

Edicions locals