La companyia de Pep Bou preestrena 'Bloop' a Bellavista i hi convida 1.500 escolars

El nou espectacle de bombolles s'ha estat preparant al Teatre Auditori franquesí, gràcies a un acord amb l'Ajuntament

Cultura

La companyia de Pep Bou preestrena 'Bloop' a Bellavista i hi convida 1.500 escolars
La companyia de Pep Bou preestrena 'Bloop' a Bellavista i hi convida 1.500 escolars

les FranquesesMontse Eras

Bloop és el nom de l'espectacle que durant tres mesos la companyia de Pep Bou ha estat preparant al Teatre Auditori de Bellavista, gràcies a un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de les Franqueses. Fruït d'aquest acord aquest cap de setmana s'hi farà la preestrena, en sessions de dissabte i diumenge, a les 18 h, amb un preu de 5 euros (4, en preu reduït). Les entrades estan a la venda a www.teatres.lesfranqueses.cat i www.tictactiquet.com.

"Aquest espectacle ara va amb caminadors. En el camp de les bombolles hi ha molta feina d'experimentació i les troballes en les bombolles seran progressives a mida que fem rodatge davant del públic", explica Pep Bou, qui ha agraït poder disposar de la sala durant tres mesos per poder fer proves amb "un element tan fràgil, canviant i inestable com les bombolles, que suposen un sobreesforç d'interpretació", detalla l'artista.
Així, el públic franquesí i vallesà "tindrà el privilegi" dissabte i diumenge de poder veure aquest treball, destaca la regidora de Cultura, Marina Ginestí. A més, entre dilluns i dijous, uns 1.500 alumnes de totes les escoles del municipi podran gaudir també d'un tastet de Bloop.

Del quilòmetre zero al món

L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, també ha destacat la importància de convenis com aquest per posar en alça la feina d’artistes locals amb projecció. "Tenim el millor del món en la bombolla a Corró d'Amunt i n'havíem viscut una mica d'esquenes. Ara tenim un projecte per fer poble i vendre poble", diu Colomé. En aquest sentit, Bou es comprometia a portar el nom de les Franqueses arreu.
De fet, la companyia Pep Bou té una gran projecció internacional amb un circuit habitual a França –on ja té 8 contractes signats per portar Bloop– i el nou espectacle gestat a les Franqueses viatjarà també a Noruega, Sud Àfrica i Suïssa, entre altres països.

"Ens agrada començar fent espectacles de quilòmetre zero, per després que siguin planetaris", assegura Bou. Després de la preestrena franquesina, Bloop tindrà l'estrena oficial al Temporada Alta de Girona el 10 de novembre.

Bloop està interpretat per Eduardo Telletxea i Isaías Antolín, i compta amb un tercer actor a la companyia, Agustí Sanllehí, que coneix els dos personatges i pot actuar de suplent. L'espectacle de teatre visual, amb un vessant poètic important, vol donar una visió còmica "del món materialista que xoca amb altres mons" per concloure que "amb una bombolla no es pot especular", relata el conegut Bufaplanetes.

Edicions locals