Les formacions residents al TAG hi faran 9 concerts amb el viatge com a fil conductor

El crític musical Xavier Chavarria presentava dimarts la temporada de l'Orquestra i el Cor de Cambra i del cor infantil Veus

Cultura

Les formacions residents al TAG hi faran 9 concerts amb el viatge com a fil conductor
Les formacions residents al TAG hi faran 9 concerts amb el viatge com a fil conductor

Les formacions resident del Teatre Auditori de Granollers (TAG) –l'Orquestra de Cambra, el cor infantil Veus i el Cor de Cambra d'Amics de la Unió– oferiran aquesta temporada 9 concerts al TAG, que tindran com a fil conductor el viatge, "ja sigui geogràfic, en el temps o interior". Així ho explicava dimarts el crític musical Xavier Chavarria, que s'encarregava de presentar la programació que comença aquest diumenge i que s'allargarà fins al maig de l'any vinent.

Chavarria explicava com l'Orquestra de Cambra, dirigida per Corrado Bolsi, aportarà programes simfònics d'alt voltatge, amb la Simfonia Escocesa de Mendelssohn, la Simfonia de Praga de Mozart  i la Cinquena de Beethoven, el 4 de novembre, així com peces de Mahler i Debussy a Memòries de viatges (13 de gener), en què també es podrà escoltar "una petita joia de Gershwin, la seva única cançó de bressol", indicava Chavarria.

Aquest concert també comptarà amb un solista que sortirà "d'una mena de concurs que, per mitjà d'audicions amb els alumnes de màster de cant del Liceu", indicava la gerent de l'Orquestra, Anna Maria Piera. Com a fita de la temporada, Chavarria destacava la integral dels Concerts de Brandenburg de J.S. Bach (el 34 de març), així com recordava també l'aposta per compositors catalans (el 10 de febrer), amb el mateix Josep M. Ruera al repertori, juntament amb Montsalvatge, Toldrà i Bertran.

En el camp de la música coral i les propostes de Veus i el Cor de Cambra, el crític destacava els repertoris de Vivaldi, Mozart i Brahms, així com peces del repertori popular d'arreu del món.

De 'Thrênos' al 'Carmina Burana'

Les dues formacions d'Amics de la Unió sortiran el 18 de novembre del TAG per estrenar a l'església de Sant Esteve Hodierna Lux, amb la participació del prestigiós organista Maurice Clement. S'hi estrenarà Thrênos, una obra de Pol Requesens en homenatge a les víctimes del bombardeig de 1938.

El 9 de març reestrenaran el Carmina Burana de Carl Orff, amb més d'un centenar de cantaires i la posada en escena visual del col·lectiu Frau, amb Vicenç Viaplana i Helena Pielias, els quals han cercat "un fil conductor als poemes medievals del Carmina Burana a través de la performance, el vestuari, videoprojeccions i dramatúrgia", deia Pielias.

El cor infantil Veus, juntament amb el Cor Jove, presentarà el 7 d'abril el treball Revolution, fruit de la col·laboració amb la directora i coreògrafa neerlandesa Panda van Proosdij.

A l'acte de presentació de temporada també s'anunciaven les col·laboracions externes de les formacions, com la participació de Veus al Conte de Nadal d'Albert Guinovart al Liceu.

Edicions locals