La Diputació signa un crèdit amb l'Ajuntament de Granollers de més de 4,3 milions

L'import ha de permetre el finançament d'inversions municipals amb un tipus d'interès preferencial

Economia

La Diputació signa un crèdit amb l'Ajuntament de Granollers de més de 4,3 milions
La Diputació signa un crèdit amb l'Ajuntament de Granollers de més de 4,3 milions

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha signat avui, dijous, amb l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, un crèdit per valor de 4.313.000 euros, dels quals 151.920,24 són subvencionats. És tracta d'una línia de préstecs per a inversions a un tipus d'interès preferencial, fruit del conveni signat entre la Diputació i el Banc Sabadell.

Al llarg de tot l’any passat, la Diputació de Barcelona va signar crèdits per valor de 158.437.879,02 euros, dels quals 6.419.531,55 euros estaven subvencionats per la pròpia corporació.

L’any 2016 es va firmar l'acord entre la Diputació de Barcelona i Banc Sabadell que permet impulsar el Programa de Crèdit Local, fruit del procés de selecció d'entitats realitzat durant el mateix any. El Programa permet als ajuntaments i entitats municipals descentralitzades reduir els costos financers dels préstecs dels municipis destinats a noves inversions. Així, les entitats locals també poden acollir-se a operacions de préstecs a llarg termini, a actuacions relacionades amb millores a la tresoreria i a línies de préstecs pont per a inversions finançades amb subvencions.

A l’acte de signatura dels préstecs també ha assistit el director de la Direcció d'Administracions Públiques de Banc Sabadell, Xavier Garcia.

Edicions locals