Les Jornades Europees del Patrimoni destacaran la muralla medieval i la Tèrmica

L'Arxiu també posarà en valor el fons documental sobre Palou incorporat recentment

Cultura

Les Jornades del Patrimoni tindran una visita teatralitzada a La Tèrmica
Les Jornades del Patrimoni tindran una visita teatralitzada a La Tèrmica

Granollers torna a participar a les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebraran el proper cap de setmana del 13 i 14 d'octubre, i que se centraran en activitats per descobrir la Tèrmica de Roca Umbert i la muralla medieval de la ciutat.

Les Jornades Europees del Patrimoni es van celebrar per primera vegada a França als anys 80 i actualment tenen lloc a 50 estats europeus amb l'objectiu de promoure l'accés al patrimoni cultural.

A Granollers, dissabte (19 h i 20 h) un antic fogoner de la Tèrmica, en Notxa (interpretat per l'actor Jaume Amatller) explicarà en una visita teatralitzada com funcionava la instal·lació que havia proveït d'energia els telers de l'antiga tèxtil Roca Umbert, a partir de carbó, fuel i gas. Per assistir-hi cal inscriure's abans a info@rocaumbert.cat.

L'endemà, diumenge, la proposta és fer un itinerari comentat a l'entorn de la muralla medieval, amb inici a l'Adoberia dels Ginebreda i final a la plaça de l'Església. Els participants en resseguiran el perímetre, d'uns 800 metres, i passaran pels corredissos, alguns dels quals s'obriran per a l'ocasió. El recorregut començarà a les 11 h i el guiarà la historiadora de l'art Cinta Cantarell. La visita comptarà amb l'acompanyament musical d'alumnes de l'Escola Municipal de Música J. M. Ruera i de la ballarina Nora Baylach.  Seran dues hores de recorregut, per al qual no cal inscripció prèvia.

D'altra banda, l'Arxiu Municipal també s'uneix a les jornades amb la mostra al web www.granollers.cat/arxiu del Document del mes: Capbreu de Sant Miquel de la parròquia de Sant Esteve (1579-1822). La tertúlia mensual es dedicarà a parlar de la documentació històrica d'una família de Palou i es farà a les antigues escoles (pg. Doctor Fàbregas, s/n), dijous (18.30 h).

El Palou de temps enrere és el fil conductor de la mostra fotogràfica de l'Ajuntament (Porxada, 6, planta baixa), que es pot visitar fins a final de novembre; i el portal web de l'Arxiu descobreix imatges d'activitats i itineraris del Palou actual.

Les activitats de les Jornades del Patrimoni són gratuïtes.  

Edicions locals