Joan Colomo encapçala el cartell del Fusiònica a la Nau B1

També hi actuaran Blowfuse, Power Burkas, Fetus, Sofa i Tansumica

Cultura

El celoní Joan Colomo encapçala el cartell del concert que el festival independent de música i art visual Fusiònica proposa dissabte (19 h) a la Nau B1 de Roca Umbert. Hi actuaran també les bandes Blowfuse, Power Burkas, Fetus, Sofa i Tansumica, i en els canvis de banda es projectaran curtmetratges del Pupil·la Film Festival.

Colomo ha presentat fa unes setmanes, al Mercat de Música Viva de Vic, el seu setè treball discogràfic, L'oferta i la demanda, els temes del qual sonaran amb la banda completa a Roca Umbert, i segurament acompanyats d'algunes de les seves cançons més celebrades des del seu debut en solitari el 2009 amb Contra todo pronóstico.

Després d'una dilatada i prolífica carrera musical, Colomo s'ha convertit en un dels cantautors més autèntics i innovadors del panorama musical del país.

La Nau B1 acollirà també el concert de la banda empordanesa Fetus, una nova formació capitanejada per Adrià Cortadellas (Sanjays), que aposta pel nou so de garatge a la catalana. L’any passat van editar el seu primer treball discogràfic L’Epicentre del Fangar (Bankrobber, 2017).

Hi seran també Blowfuse, una de les bandes punk rock més conegudes i actives del país. Sorgits a Barcelona, ​​al voltant de 2008, amb el nom de Godfarts, al 2013 es van passar a dir definitivament Blowfuse. Els representants més joves del punk seran els vigatans Power Burkas, que beuen de fonts diverses, des de Fugazi a The Velvet Underground, des de Minutemen a The Beatles, des de Sonics a Jawbox.

Des d'Euskal Herria arribaran els Sofa, un trio de Zarautz que fa una música instrumental, tirant cap al Math Rock i que presentaran el seu segon llarg II, gravat per Karlos Osinaga dels Lisabö.

Les entrades anticipades (12 euros) es poden comprar a www.entradium.com/entradas/festival-fusionica. A taquilles el preu és de 15 euros.

El Fusiònica, que va començar el 6 d'octubre al Dràstik Punkaires, acabarà amb un nou concert el 27 d'octubre al Campanar de Canovelles.

Edicions locals