Pau Miró dirigeix Vilarasau en un thriller periodístic

'Un tret al cap' arriba al Teatre Auditori de Granollers

Cultura

Emma Vilarasau, en la imatge promocional d''Un tret al cap'
Emma Vilarasau, en la imatge promocional d''Un tret al cap' | TAG

La censura en l’àmbit públic, en aquest cas el periodisme, i també en el privat, en aquest cas el familiar, és el motor d’aquesta història –amarga i tendra a la vegada– interpretada per tres grans noms de l’escena catalana: Emma Vilarasau, Imma Colomer i Vicky Luengo, dirigides pel granollerí Pau Miró. Un tret al cap arriba aquest divendres (21 h) al Teatre Auditori de Granollers.

L’última creació del dramaturg Pau Miró pren la forma d’un thriller periodístic que, tot i això, no renuncia a l’humor ni a mostrar els aspectes més íntims dels personatges protagonistes. Aquesta proposta es va estrenar al Grec 2017 Festival de Barcelona, i actualment fa gira arreu del país, després de fer temporada a la Sala Beckett de Barcelona.

L’obra gira entorn a la vida d’una periodista que s’adona que ha treballat massa anys condicionada pel paraigües d’un mitjà que la limitava i es pregunta, finalment, quin és el preu de la independència de criteri en la nostra societat actual. Una pregunta que es pot traslladar també a l’àmbit personal de la vida privada. "I és que allò que no diem, que no afrontem, que no volem veure, ens permet construir relacions de parella i amistats són, en realitat, relacions autèntiques?", es planteja el muntatge. De fet, allò que en un primer moment sembla un anàlisi professional sobre el paper del periodisme, la vella escola, el món digital i els sous precaris del segle XXI, avança per convertir-se en una reflexió sobre com i a quines coses la gent dedica la vida.

Pau Miró és actor, director i dramaturg llicenciat en interpretació a l'Institut del Teatre, que s'ha format com a dramaturg als cursos de la Sala Beckett i que ha signat peces com Els jugadors, la Trilogia animal (formada per Búfals, Lleons i Girafes) i Plou a Barcelona.

Edicions locals