Els instituts Carles Vallbona i Marta Estrada, premiats en ciència

Dos projectes dels quatre presentats per aquests instituts han rebut els primers premis de la seva categoria al certamen Ciencia en Acción

Societat

El lliurament dels premis a Viladecans
El lliurament dels premis a Viladecans

El cap de setmana passat, els instituts Carles Vallbona i Marta Estrada de Granollers van participar, amb diferents projectes, a la fase final del certamen internacional Ciencia en Acción que va tenir lloc a Viladecans.

Es tracta d’un certamen que se celebra cada any organitzat per diverses institucions de recerca i promoció de la cultura científica que reconeixen iniciatives per la divulgació de la ciència. Als premis poden presentar-s’hi els projectes de persones i institucions de qualsevol país de parla hispana o portuguesa, i les millors propostes reben una invitació per a ser presentades al certamen.

Del Carles Vallbona, sota la coordinació del professor Ivan Nadal, van participar-hi Karen Roiz i Irene Parra, de 4t d’ESO, amb el projecte Al·lelopaties en plantes: efectes d’alguns productes generats per plantes gimnàs permès i que afecten la fertilitat de les llavors, en la categoria Sosteniblitat; i Gal·la Masclans, de 2n de batxillerat, amb el projecte La triquinel·losi: anàlisi de la relació paràsit-hoste en un exemple de zoonosi, a la categoria biomedicina i salut, que va obtenir el primer premi de la seva categoria.

Del Marta Estrada van participar-hi l’alumnat de primer d'ESO del curs 2017-2018 amb el projecte Matemàtiques GPS, en la categoria Laboratori de Matemàtiques, acompanyats pels professors Isaac Muro i Victòria Carrió; i el projecte Retorn a Karlsruhe, la taula periòdica en streaming, a la categoria de Materials didàctics de ciències interactius i no interactius, aplicat amb l'alumnat de 3r d'ESO del curs passat, acompanyat pel professor Jordi Domènech.

Aquests premis són també una oportunitat perquè infants, adolescents i joves interaccionin al voltant de la ciència i la tecnologia.

Edicions locals