Salut i Ajuntament avaluaran si el servei de Pediatria torna o no al CAP Vallès

De moment, els equips seguiran al CAP Sant Miquel durant tot l'octubre, com a mínim

Societat

| M.E.

El retorn del servei de Pediatria al CAP Vallès Oriental, el més cèntric de Granollers, és encara una incògnita. Inicialment, quan al juliol els pediatres que hi visitaven regularment es van traslladar al CAP Sant Miquel, l'Institut Català de la Salut (ICS) assegurava que es tractava d'una reorganització interna del servei per mantenir l'horari assistencial habitual durant l'estiu.

Ara l'ICS ha decidit allargar aquesta organització durant tot l'octubre per valorar com funciona en un període de més activitat. "A finals de mes, juntament amb l'Ajuntament, s'avaluarà el resultat d'aquesta organització i es prendrà la decisió de si el servei de pediatria continua concentrat al CAP Sant Miquel o es torna al model d'abans de l'estiu", detallen fons de l'ICS.

Salut va decidir concentrar l'assistència al CAP Sant Miquel perquè, segons indica, té millors facilitats per al servei, situat a la planta baixa, amb una zona diferenciada per a pediatria i taulell específic.

La mesura, que preocupa a molts usuaris des del primer moment, s'ha posat sobre la taula en el ple municipal de juny. Llavors l'alcalde, Josep Mayoral, considerava que Salut "proposa agrupar, no dividir, serveis per millorar-los". "La nostra posició és que si aquesta proposta empitjora el servei, ens trobarà a l'altre costat de la taula", assegurava. Així, caldrà esperar la decisió a principis de novembre.

Edicions locals