Tres xerrades per tancar el Segon Pla Estratègic de Granollers

El Museu acollirà tres sessions de debat públic els dies 18 i 24 d'octubre i 8 de novembre

Societat

Tres xerrades per tancar el Segon Pla Estratègic de Granollers
Tres xerrades per tancar el Segon Pla Estratègic de Granollers

En el marc d'elaboració del Segon Pla Estratègic de Granollers, l'Ajuntament ha programat un cicle de conferències enfocades a reflexionar sobre els reptes de futur que afronten les ciutats del segle XXI.

Amb el títol Ciutats sostenibles per transformar el món, el Museu de Granollers acollirà tres xerrades els dies 18 i 24 d’octubre i el 8 de novembre (19 h). El format d’aquestes sessions seran diàlegs entre dos ponents, amb un moderador i un debat públic participatiu.

La xerrada del 18 d'octubre (19 h) durà per títol Construint ciutats on ningú quedi enrere. Dret a una ciutat d’oportunitats, i anirà a càrrec de Blanca Garcés, investigadora sènior de l’àrea de migracions del CIDOB, i Sandra Ezquerra, historiadora i antropòloga de la UVic. El debat estarà moderat pel periodista Sergi Picazo.

El 24 d’octubre (19 h) es tractarà la Coresponsabilitat en la gestió dels béns comuns. Nous models de participació ciutadana, a càrrec de Jacint Jordana, catedràtic de Ciència Política i de l’Administració a la UPF, i Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, en una xerrada moderada per Eva García, investigadora sènior i coordinadora científica del programa Ciutats Globals del CIDOB.

I la tercera sessió, el 8 de novembre (19 h), durà per títol Nous models de desenvolupament urbà. Noves economies i cultura, i anirà a càrrec de Guernica Facundo, cofundadora i coordinadora de LABCOOP, i de Nicolás Barbieri, investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques a la UAB.

Conferència de tancament del pla

Finalment, el dissabte 17 de novembre tindrà lloc al Teatre Auditori (de 9 a 13 h) la conferència de tancament del Pla Estratègic de Granollers per fer-ne balanç, posar en comú les reflexions del cicle Ciutats sostenibles per transformar el món i pensar conjuntament com aplicar-les a la ciutat de Granollers. En aquest cas cal inscripció prèvia per assistir a la xerrada abans del 14 de novembre al web del Pla Estratègic.
 

Edicions locals