El comitè d'empresa de l'Hospital de Granollers alerta que la nova 'policlínica' serà insuficient per rebaixar llistes d'espera

Segons els representants dels treballadors les espectatives inicials d'aquest equipament s'han anat reduint i serà "pràcticament un ambulatori"

Societat

El Comitè d'empresa de l'Hospital de Granollers alerta que el futur centre sanitari que la Generalitat està construint als terrenys de l'antiga Policlínica, al carrer Girona, no respondrà a les necessitats sanitàries del Vallès Oriental i que serà insuficient per rebaixar les llistes d'espera actuals.

La Policlínica va tancar el 2005 i llavors la Generalitat es va comprometre a construir un equipament sanitari en el solar de l'antic equipament per donar resposta a les necessitats del Vallès Oriental. No ha estat fins a aquest any que s'han iniciat les reclamades obres. Els representants dels treballadors de l'Hospital granollerí recorden que la comarca "ha crescut molt en aquests anys i a on els serveis sanitaris, a hores d’ara, no ofereixen resposta suficient a la creixent demanda de la ciutadania. Som la comarca amb menys llit per habitant de tot Catalunya", exclamen.

Segons el comitè d'empresa el projecte de la nova policlínica, que va néixer per donar suport a l’Hospital de Granollers, "s’ha vist reduït de forma substancial" fins a esdevenir un "edifici que pràcticament serà un ambulatori i que no donarà més cobertura ni rebaixarà les llistes d’espera ja que no augmentarà ni en nombre de professionals ni en activitat quirúrgica". El disseny, en principi, tenia projectat un equipament amb 8 plantes, 7 quiròfans, 60 llits, consultes externes, sales de treball i places d’aparcament. Però s’ha vist reduït a un equipament de 4 plantes, 6 quiròfans, consultes externes relacionades amb l’activitat quirúrgica i oftalmologia, una planta pel PASSIR (gestionada per l’ICS), urgències i zero places d’aparcament.

El comitè alerta que a Catalunya, segons un recent informe de l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, és el territori on s’han revertit en menor mesura els retalls en sanitat, a causa de la gran recessió. Durant l’any 2017 encara es van destinar un 27,5% menys dels recursos que en 8 anys anteriors. "Estem davant d’un sistema català de salut altament deficient pel que fa a donar resposta a la ciutadania, que si a més, s’hi suma la problemàtica comarcal que ja hem exposat, encara resulta més greu".

Els treballadors conclouen que el projecte del nou centre de salut a Granollers "no millora l’antiga Policlínica i no respon a les necessitats de la comarca ja que: No augmentarà els llits d’hospitalització. No rebaixarà les llistes d'espera. No incrementarà l'activitat quirúrgica. No ampliarà la plantilla de professionals. No contemplarà zona d'aparcament per facilitar l'accés als usuaris i professionals. I No donarà suport real a l'Hospital de Granollers".

Edicions locals