La família de la dona trobada morta al Congost denuncia manca de suport per part de les institucions

Un centenar de persones es concentra a la Porxada per demanar justícia per a Vianca Roca

Societat

La família de la dona trobada morta al Congost denuncia manca de suport per part de les institucions
La família de la dona trobada morta al Congost denuncia manca de suport per part de les institucions | Xarxa de suport a Vianca Roca

Un centenar de persones de col·lectius socials, polítics i feministes de Granollers es van trobar dimecres a la Porxada per demanar justícia per a Vianca Roca, trobada el 9 de setembre al Congost, després de la seva desaparició al juliol. Els concentrats han donat també suport a la família de la jove de 25 anys, que ha denunciat manca de resposta de les administracions.

Jean Carla, germana de la Vianca, ha exposat que des de la desaparició de la Vianca, el 16 de juliol, i la identificació del cadàver, el 14 de setembre, han passat 3 mesos en els que la família s'ha sentit totalment desemparada per part de les institucions.

La portaveu de la família ha denunciat la distinció entre ciutadans de primera i de segona. "Som una família d'origen Bolivià i humil. Ens demanem si estaríem en la mateixa situació si Vianca hagués tingut diners i grans cognoms d'aquí".

La família ha denunciat també que a hores d'ara no han rebut suport per part de les institucions, i a tall d'exemple ha exposat que tot i que el fill de la Vianca ha perdut la mare i ara la família se'n fa càrrec, a hores d'ara encara no han pogut reagrupar els nens que conviuen en una mateixa família en una mateixa escola amb el trasbals que això suposa. També ha denunciat manca d'informació i d'acompanyament per part de mossos d'esquadra i ajuntament.

Finalment ha exigit "que es faci justícia per a Vianca i també perquè cap més família hagi de viure una situació així".

Àngels Cutrina, en nom de la xarxa de suport, ha mostrat la solidaritat amb la família en nom de les veïnes i veïns de Granollers i dels col·lectius feministes. Ha exposat que "aquest fet representa una situació alarmant, és un fet polític i col·lectiu que afecta directament a la seguretat i al benestar de tots el veïns i veïnes. Si ens toquen a una, ens estan tocant a totes." I ha prosseguit: "sigui quin sigui el motiu de la mort, aquest sistema masclista i patriarcal sempre ens acaba invisibilitzant quan som nosaltres les víctimes".

Finalment ha denunciat també la situació de desemparament en que es troba la família de la Vianca, i ha exigit a l'Ajuntament que respongui a les seves necessitats i que protegeixi els drets i serveis públics de la ciutat.

Edicions locals