El granollerí Jaume Coll respon preguntes sobre finances al canal 'Sí dígame' de l'Associació Espanyola de Banca

El projecte de vídeos breus a Youtube pretén fomentar la cultura financera, sobretot en el col·lectiu de la gent gran

Economia

Jaume Coll en un dels vídeos de 'Sí dígame'
Jaume Coll en un dels vídeos de 'Sí dígame'

Montse Eras

Com ingressar efectiu a un caixer, com preparar-se per a la jubilació, com estalviar i com fer servir la banca online són algunes de les preguntes que tenen resposta des de setembre al canal de YouTube Sí dígame, impulsat per l'Associació Espanyola de Banca (AEB), i que compta amb el voluntariat del granollerí Jaume Coll i el cordovès Julio Lucena.

La iniciativa de l'AEB pretén fomentar la cultura financera, sobretot en el col·lectiu de la gent gran. Per això la informació se serveix en format de vídeos curts de YouTube, "que es poden compartir fàcilment per Whatsapp, l'aplicació mòbil que més utilitza la gent gran", explica Coll.

El granollerí, que va treballar 38 anys a la banca i que en fa més d'una desena que fa tasques de voluntariat en diverses entitats, ha fet alguns tallers d'economia domèstica a través de Creu Roja de Granollers. A més, ha col·laborat amb formació financera amb l'Organització d'Estats Iberoamericans per fer una guia de consulta. És per això que l'AEB va pensar en ell per al projecte Sí dígame. El funcionament del programa formatiu és que l'usuari pot deixar la seva consulta al contestador del telèfon 744 407 282 –o bé per Whatsapp–. Seguidament, els dos voluntaris comencen a treballar en les consultes més freqüents per fer un vídeo explicatiu "amb un llenguatge fàcil per arribar a tothom. No hi diem què han de fer, sinó que els donem informació perquè puguin prendre la decisió que més els convingui", apunta Coll.

Aquests vídeos de resposta es pengen al canal de YouTube per tal que es puguin compartir amb facilitat amb altres persones, i també a Facebook.

Edicions locals