Endesa reforma xarxa de mitjana i baixa tensió a Granollers

La renovació de tecnologia d'un centre de transformació i la retirada de dos més ha suposat millores al servei de més de 2.500 clients

Societat

Endesa reforma xarxa de mitjana i baixa tensió a Granollers
Endesa reforma xarxa de mitjana i baixa tensió a Granollers

Endesa ha finalitzat recentment la racionalització de la xarxa elèctrica del Vallès Oriental amb l’eliminació de dos centres de transformació i la renovació d’un tercer a Granollers, el qual s’ha dotat de les últimes tecnologies del sector. Segons la companyia, aquesta nova infraestructura garanteix una millor qualitat i continuïtat del subministrament elèctric del municipi, ja que es redueix considerablement el temps d’intervenció en cas de qualsevol incidència.

Els treballs, que han suposat una inversió de 68.000 euros, han tingut lloc al parc de Ponent i al carrer València de Granollers. Aquesta operativa garanteix una millor qualitat i continuïtat de subministrament elèctric als clients tant de Granollers com del municipi veí de les Franqueses del Vallès.

Els treballs han consistit en, per una banda, dotar el centre de transformació d’uns equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions que permetrà telecomandar-lo, és a dir, accionar a distància els dispositius de maniobra de la unitat des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Aquesta característica evita la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric. I per altra, s’han eliminat els dos equipaments ubicats dins del parc, el que ha fet necessari realitzat dues esteses de nou cablejat subterrani, d’uns 190 metres de longitud, el que aconsegueix mallar la xarxa elèctrica i donar servei als més de 2.500 clients de la comarca.

Aquesta actuació forma part del Gran Pla de Qualitat d’Endesa, mitjançant el qual s’està tecnificant la xarxa per tal de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics. Aquest pla té l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat.

Edicions locals