Vicenç Viaplana i Helena Pielias reflexionen sobre el bombardeig amb una instal·lació al Museu

'224. GRN. Terror' s'inaugurarà dijous en el marc de la commemoració del 80è aniversari de l'atac feixista sobre Granollers

Cultura

Vicenç Viaplana i Helena Pielias reflexionen sobre el bombardeig amb una instal·lació al Museu
Vicenç Viaplana i Helena Pielias reflexionen sobre el bombardeig amb una instal·lació al Museu

Dijous (20 h) el Museu de Granollers inaugurarà 224. GRN. terror, una instal·lació artística ideada per FRAU, estudi de recerca i creació integrat per Vicenç Viaplana i Helena Pielias que reflexiona sobre el bombardeig feixista del maig de 1938 a Granollers. La instal·lació s'emmarca en els actes per commemorar el 80 aniversari del bombardeig de Granollers i es podrà visitar fins al 9 de desembre a l'Espai Obert del museu.
 

"Prendre consciència de la magnitud d'una xifra per adonar-se del que significa. Mesurar la quantitat per mesurar-ne l'impacte" és la idea que ha mogut aquests dos joves artistes multidisciplinaris amb taller a Roca Umbert. Fàbrica de les Arts a l'hora de concebre aquest projecte.

L'estudi artístic FRAU treballa en projectes escènics, videogràfics i expositius a través de diferents llenguatges visuals. Viaplana, de Granollers, i Pielias, de Caldes de Montbui, exploren en els camps de l'audiovisual, el digital, la història, la filosofia, la performance, les belles arts i l’art contemporani, amb l'objectiu de "construir propostes interdisciplinàries que es puguin emmarcar en diferents contextos artístics".

FRAU és també l'autor del curt documental Bombes, produït per VOTV en el marc del 80è aniversari del bombardeig a Granollers i estrenat la primavera passada. El projecte recull imatges d'arxiu de l'atac a Granollers, de la bomba atòmica a Hiroshima i també de la guerra a Síria, i reflexiona sobre la gestió de la memòria històrica amb un seguit de preguntes que no obtenen resposta.

Edicions locals