L'Orquestra de Cambra enceta temporada amb 'La Cinquena de Beethoven'

L'espectacle 'Bon viatge!' inclourà també peces de Mendelsson i Mozart, diumenge al TAG

Cultura

L'Orquestra de Cambra enceta temporada amb 'La Cinquena de Beethoven'
L'Orquestra de Cambra enceta temporada amb 'La Cinquena de Beethoven'

L'Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr), dirigida per Corrado Bolsi, encetarà diumenge (19 h) al Teatre Auditori de Granollers (TAG) –d'on és resident– amb l'espectacle Bon Viatge! que destina la segona part del concert a La Cinquena de Beethoven, precedida per una primera part protagonitzada per Mendelssohn i Mozart.

De fet, el concert s'ha concebut com un profund viatge musical de la mà dels tres compositors i de tres obres escrites en un àmbit geogràfic restringit –Berlín, Viena i Praga–. A la primera part, Mendelssohn acostarà el públic a la immensitat d’un mar en calma –amb Obertura Mar tranquil i viatge joiós– i Mozart descobrirà l’Europa agitada del classicisme –amb la Simfonia número 38 en re major, Praga–. A la segona part, Beethoven embarcarà l'espectador en un viatge intern a través d’una de les obres més importants i profundes que ha escrit, la Cinquena simfonia.

A més, les peces retraten el viatge estètic que es va produir durant 40 anys en el món musical de finals del segle XVIII i principis del XIX, del classicisme al romanticisme.

A banda del concert i emmarcades en les activitats Espectacle 360º que ofereix el Teatre Auditori de Granollers amb l’objectiu d’apropar l’Orquestra al públic i aprofundir en el concert, el compositor i la seva temàtica s’oferiran dues activitats diferents. D’una banda, l’activitat Viu l’Orquestra! Una iniciativa que obre l’assaig del dia 2 de novembre (a les 11.45 h) al públic en general, amb una sessió que inclou una benvinguda amb comentaris sobre la formació i el programa treballat a càrrec de la gerent, l’assistència a un assaig obert i un comiat a càrrec del director de l’OCGr, Corrado Bolsi. Per assistir a la sessió cal inscripció prèvia a www.teatreauditoridegranollers.cat.

D’altra banda, el crític musical Xavier Chavarria (Catalunya Música – Catalunya Ràdio) oferirà una conferencia prèvia, el mateix dia del concert (4 de novembre), a les 18 h, al Teatre Auditori de Granollers.

Concert familiar

La Cinquena simfonia de Beethoven comença amb quatre notes que tothom coneix però... Sabeu que tota la partitura és un joc musical? Sabeu que, pobre Beethoven, s’estava quedant sord quan la va crear? L’obra més famosa de la història de la música s’adreçarà als més petits explicada per David Puertas i tocada per l’Orquestra de Cambra de Granollers amb la col·laboració de Glòria Puertas (llengua de signes). El concert té un preu de 3 euros i està traduït a llenguatge de signes. La duració del concert és de 30 minuts.

Edicions locals