Àlex Sastre: "Ens cal ambició i excel·lència per fer de Granollers capital"

La presentació del candidat de Junts per Granollers va comptar amb una intervenció de Carles Puigdemont des de Waterloo

Política

Àlex Sastre va omplir la sala petita del Teatre Auditori
Àlex Sastre va omplir la sala petita del Teatre Auditori

“Volem modernitzar Granollers des del sobiranisme i amb un projecte ambiciós de ciutat”. Així resumia Àlex Sastre, candidat de Junts per Granollers a les pròximes eleccions municipals, la conferència que dilluns al vespre va fer al Teatre Auditori per presentar la seva candidatura, que va començar amb un record especial per a Jordi Turull i Josep Rull, de qui va dir que “són els meus pares polítics, persones que m’han inculcat el municipalisme i l’amor pel país”.

En la xerrada, Sastre va assegurar que “la meva aspiració és tornar el protagonisme a la ciutat, a la societat civil, que es parli de les coses que es fan i que no tot a la ciutat giri a l’entorn de la figura de l’alcalde”.

“Ja n’hi ha prou d’un equip de govern conservador, reticent als canvis, que gestiona la ciutat però que no la lidera; de debats estèrils que no porten enlloc; d’un projecte acabat on hi ha una mica de tot però res en concret; d’un govern sense ambició que només vol conservar la cadira i de majories absolutes”, expressava referint-se al govern municipal i carregant contra la figura de Mayoral, de qui va dir que ja portava molts anys a l’Ajuntament. “Jo em comprometo a estar-hi vuit anys, perquè amb el temps la gent es desgasta i calen relleus; no es pot fer de la ciutat un modus vivendi”, deia.

Davant d’això, deia, “toca canviar d’escenari polític i apostar per l’ambició i l’excel·lència per tenir els millors serveis”. En aquest sentit, afegia, “hem de fer de Granollers una capital moderna; una capital d’oportunitats, una capital verda i una capital de país”, apuntava.

Sobre la “capital d'oportunitats”, Sastre distingia entre allò que és urgent –“fer que la gent visqui dignament, amb polítiques d’habitatge que promoguin el lloguer, l’emancipació i donin sortida a les emergències habitacionals”, i allò que és important. En aquest sentit assegurava que “cal passar a l’atac per generar riquesa i distribuir-la”, sobretot en els àmbits del comerç, la indústria i la projecció exterior de la ciutat. I afegia també que hi ha dos grans àmbits de millora: l’educació –“cal potenciar el projecte de ciutat educadora i promoure més i millor formació professional” i la sanitat –“cal fer de Granollers una ciutat pionera en la integració sociolaboral de persones amb malalties mentals”–.

Sobre la “capital verda”, el candidat apostava per mantenir Palou com un espai rural i agrícola, seguir recuperant el Congost, combatre la contaminació i pacificar el trànsit amb aparcament perifèrics, millorar la neteja i la recollida selectiva –“hem d’avançar cap a la recollida selectiva porta a porta”–; replantejar els parcs públics i distribuir millor l’espai públic.

Finalment, sobre la “capital de país”, Sastre apostava per reforçar les aliances amb el Vallès Occidental i per cooperar especialment amb els municipis del “gran Granollers”, com Canovelles i les Franqueses. “Calen plans d’habitatge o de reindustrialització compartits i coordinats, perquè si tenim estratègies conjuntes tindrem més capacitat”, deia. “I volem una ciutat que no passi de puntetes en l’hora greu que viu Catalunya, que defensi clarament el dret a decidir”, indicava.

La xerrada de Sastre es va cloure amb unes paraules del president Carles Puigdemont des de Waterloo, qui va valorar la tasca del candidat al capdavant de Junts per Granollers i va assegurar que “les ciutats han de comptar amb la gent, no poden dependre de megalideratges”, deia.

Edicions locals