Granollers reurbanitzarà el polígon Font del Ràdium, projectarà habitatge públic i ampliarà Can Muntanyola

L'Ajuntament destinarà prop de 13,5 milions el 2019 a inversions, un 44,4% més que en l'exercici actual

Política, Economia

Granollers reurbanitzarà el polígon Font del Ràdium, projectarà habitatge públic i ampliarà Can Muntanyola
Granollers reurbanitzarà el polígon Font del Ràdium, projectarà habitatge públic i ampliarà Can Muntanyola

L'Ajuntament invertirà el 2019 un 44,41% més de recursos que aquest exercici. És a dir, passarà dels més de 9 milions d'enguany a 13.415.700 euros, dels quals 6,3 milions seran de recursos propis –per mitjà de préstecs–, mentre que la resta del finançament arribarà d'altres administracions. Així s'estipula en el pressupost municipal que dimarts aprovava el ple municipal.

La principal actuació pel que fa a l'import destinat és la reurbanització del polígon Font del Ràdium, a la qual es destinarà prop de 4,5 milions, que seran finançats en un 30% per l'administració pública amb el suport de la Diputació, i en un 70% per contribucions especials dels propietaris del polígon. A banda de la urbanització, també se'n millorarà la connectivitat per fibra òptica. "Aquest és el polígon que està en pitjor situació, perquè la resta o són més nous o han estat reformats –com el Congost–", reconeixia el regidor d'Hisenda, Jordi Terrades.

El pressupost de 2019 també preveu una inversió d'1,4 milions per a la integració urbana de la carretera BV-1432, la via que va de l'institut Marta Estrada a la rotonda de la C-17 a Lliçà d'Amunt, i que pretén "millorar l'encreuament amb la carretera que va a Can Gili, per facilitar que s'hi pugui arribar a peu o en bicicleta des de la rotonda", deia Terrades, i a l'espera d'una segona fase.
Altres inversions importants pel que fa a l'import destinat són el milió per a l'acabament de les rampes mecàniques del carrer Carles Riba –les obres començaran aviat–, per a les quals també s'afegeix una partida de 150.000 euros per projectar la segona fase; l'altre milió per a la reforma de la piscina coberta vella "amb dèficits importants" –i que pagaran al 50% Ajuntament i CNG–, i també el milió que es destinarà a l'ampliació de l'edifici de Can Muntanyola per encabir-hi els propis serveis de suport a les empreses però també els cursos de la Universitat de Vic (UVic), per als quals es preveu una demanda creixent. A més, l'Ajuntament també ha pressupostat una subvenció de 700.000 euros a l'Hospital de Granollers per permetre que s'hi instal·li un servei de radioteràpia.

Sobre medi ambient

El govern municipal ha assignat una partida de 440.000 euros a desenvolupar una xarxa de biomassa per a equipaments municipals en el marc d'una "política per liderar la transició energètica de la ciutat", deia el regidor, qui recordava que les cobertes fotovoltàiques de l'ETM i del Centre Vallès ja estan licitades i que l'any vinent es vol escalfar l'aigua dels equipaments esportius per mitjà d'aquesta xarxa.
D'altra banda, Terrades reconeix que les pluges dels darrers mesos han evidenciat deficiències en el sistema de clavegueram d'algunes zones de la ciutat, de manera que es destinaran 150.000 euros a reformar-lo per "adaptar la ciutat al canvi climàtic".
El regidor també va destacar com l'administració electrònica ha permès reduir a la meitat el consum de paper del consistori i ha explicat la partida d'uns 150.000 euros per al nou projecte de la Fab Lab a Roca Umbert, un laboratori d'idees per estudiar l'impacte de la revolució digital.

Habitatge social propi

El pressupost també preveu una partida per desenvolupar el 2019 el projecte executiu d'un edifici –d'entre 15 i 20 pisos– d'habitatge públic per destinar a lloguer assequible. Des de 2007 Granollers Promocions no ha produït habitatge públic. S'estudia si es construirà al Lledoner o a la Font Verda.

Edicions locals