Granollers preveu ampliar fins a 12 els pisos per a emergències socials

La ciutat ja disposa actualment de vuit pisos d'aquestes característiques distribuïts per diversos barris

Societat

Granollers preveu ampliar fins a 12 els pisos per a emergències socials
Granollers preveu ampliar fins a 12 els pisos per a emergències socials

L’Ajuntament preveu, per als pròxims mesos, ampliar la seva borsa d'habitatges per a emergències socials amb la compra de quatre pisos amb aquesta finalitat. Actualment ja en disposa de vuit, i l'objectiu és arribar a la dotzena en pocs mesos.

Concretament, segons ha explicat la regidora d'Urbanisme i Habitatge, Mònica Oliveres, l’Ajuntament té prevista a curt termini la compra de dos habitatges per destinar a emergències socials, i per fer-ho l’Ajuntament ha fet ús del dret de tempteig que té en la borsa de pisos que les entitats bancàries han posat a disposició de la Direcció General d’Habitatge per destinar a habitatge social.

Ara com ara l'Ajuntament està pendent del vistiplau de la Generalitat per a la compra d'aquests habitatges, i més endavant, apunta Oliveres, "la intenció és comprar-ne dos més, fins a consolidar una borsa de 12 habitatges distribuïts per tota la ciutat". El consistori va iniciar la compra d'habitatge social el 2015 amb una inversió de 350.000 euros i, des d'aleshores, hi ha destinat 225.000 euros anuals.

Habitatge social a la Font Verda

D'altra banda, l'Ajuntament també ha previst per al 2019 una partida de 150.000 euros del pressupost municipal per desenvolupar el projecte executiu d'un edifici –d'entre 15 i 20 pisos– d'habitatge públic per destinar a lloguer assequible. Des de 2007 Granollers Promocions no ha produït habitatge públic, i ara la voluntat de l'equip de govern és reprendre aquesta iniciativa.

"Volem que sigui una promoció que respongui als criteris de qualitat i sostenibilitat", explica Oliveres. Tot i que l'Ajuntament treballa amb diverses possibles ubicacions al Lledoner i la Font Verda, tot apunta que serà en aquest últim barri el que acollirà la promoció, concretament a la parcel·la municipal que hi ha al sector que s'està urbanitzant entre el passeig de la Muntanya, la via del tren i l'Hospital.

Oliveres també avança que l'objectiu és "avançar ràpid" en el desenvolupament de la promoció, de manera que "si durant el 2019 hem de destinar alguna partida del romanent a l'inici d'execució de les obres, ho farem".

Finalment, la regidora d'Habitatge també ha valorat positivament l'entrada en vigor, novament, de la llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, una llei que havia estat recorreguda al Tribunal Constitucional pel PP i que ara el govern de l'Estat ha recuperat en part.

"És una llei que dóna seguretat jurídica a la gent que no pot pagar el lloguer", diu Oliveres, qui alhora rebutja la sentència del Suprem sobre l'impost de les hipoteques, que recaurà directament sobre els ciutadans.

 

Edicions locals