Granollers rep el Premi Francisco A. Muñoz en reconeixement a les accions pel foment de la pau

L'alcalde ha rebut el guardó en el marc del segon Fòrum sobre les Violències Urbanes i l'Educació per a la Convivència i la Pau, celebrat a Madrid

Societat

Granollers rep el Premi Francisco A. Muñoz en reconeixement a les accions pel foment de la pau
Granollers rep el Premi Francisco A. Muñoz en reconeixement a les accions pel foment de la pau

La ciutat de Granollers ha rebut el premi Francisco A. Muñoz Muñoz, que atorga l'Associació Espanyola d'Investigació per la Pau (AIPAZ), en reconeixement a la trajectòria municipal en el foment de la pau.

L'AIPAZ ha guardonat a la ciutat de Granollers amb el premi Francisco A. Muñoz Muñoz, que té per objectiu reconèixer públicament a persones, organitzacions de la societat civil, institucions, ciutats, grups d'investigació o treballs acadèmics que hagin contribuït o contribueixin de forma rellevant a la construcció i foment de la pau.

L'entrega del premi a l'alcalde Granollers, Josep Mayoral, ha tingut lloc a Madrid durant la celebració del II Fòrum sobre les Violències Urbanes i l'Educació per la Convivència i la Pau. Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO i president de la Fundació Cultura de Pau, i Ana Barrero, presidenta d'AIPAZ, han destacat el treball que Granollers realitza des de fa anys per la recuperació de la memòria històrica, així com el seu compromís amb la pau a través de l’educació, del foment de la convivència i del diàleg.

Josep Mayoral ha agraït el reconeixement en nom de totes les persones, entitats i associacions que treballen per la promoció de la cultura de pau a la ciutat i ha destacat el paper fonamental dels municipis com agents importants en la transformació del món.

AIPAZ es va constituir l'any 1997 amb l'objectiu d'analitzar la pau i els conflictes des d'una perspectiva multidisciplinària que englobi l'eliminació de les diferents formes de violència, la promoció de la justícia, el respecte pels drets humans, el desenvolupament i la resolució pacífica dels conflictes.

Aquesta distinció es constitueix en homenatge al professor i impulsor d'AIPAZ en reconeixement al seu treball i aportació a la investigació per la pau a nivell nacional i internacional.

Amb l'EMM i Conservatori Josep M. Ruera

El Forum ha comptat també amb la participació de l'Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera, que han presentat l'acció Un minut de música per la Pau, que van idear amb motiu de la commemoració del 80è aniversari del bombardeig de Granollers. Aquesta acció ha estat seleccionada d'entre moltes que es fan arreu del món per al foment de la pau.

Edicions locals