La botiga de Càritas Re-InTeGra ja és una realitat

L'establiment estarà obert a tothom i en horari comercial

Societat, Economia

Inauguració botiga Càritas Granollers
Inauguració botiga Càritas Granollers | Oriol Font

Oriol Font

Dimecres es va inaugurar (18h), sota una fina pluja, la nova botiga de Càritas Diocesana de Terrassa situada al carrer Sant Jaume, batejada com a Re-InTeGra. Per a Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana, “és una manera de dignificar l’entrega de roba a les persones que ho necessiten”.

L’entitat fa 40 anys que distribueix roba a les persones més vulnerables de l’arxiprestat des del rober de Càritas, a la parròquia de Sant Esteve, gràcies als voluntaris. Amb la botiga, Càrites amplia la seva funció social ja que un dels seus objectius principals és la creació de treball social i sostenible.

Una botiga oberta a tothom

De la botiga se’n pot beneficiar qualsevol ciutadà, ja que tothom hi pot anar a comprar. “El teixit comercial de Granollers s’amplia amb una nova botiga; una botiga diferent que fa millor i més complex el comerç de la ciutat”, va remarcar l’alcalde, Josep Mayoral.

S’instal·laran dos contenidors nous de recollida de roba usada. “Tota la roba va a un centre de tractament que hi ha a Sant Esteve de Sesrovires, on se selecciona i es tracta abans d’arribar a la botiga. La que és inservible, es trinxa i s’envia a l’Àfrica per fer altra roba”, explica Mercè Jiménez, responsable de la botiga.

L’horari d’obertura és de dimarts a divendres de 10 a 13.30 h i de 17 a 20 h, dissabte al matí i dilluns a la tarda. Els dilluns també és quan es farà recollida de roba a la botiga, “però no tot tipus de roba, només la nova que encara porti etiqueta (per exemple d’un regal que no vols) o amb l’etiqueta de la bugaderia que estigui en perfecte estat”, detalla Jiménez.

Edicions locals