Una delegació gallega visita Granollers

Alcaldes i tècnics de la Diputació de Pontevedra han visitat el centre per valorar propostes de mobilitat

Societat, Política

Mayoral, a la Porxada, atenent la delegació de la Diputació de Pontevedra
Mayoral, a la Porxada, atenent la delegació de la Diputació de Pontevedra | Ajuntament de Granollers

Un grup d’alcaldes i tècnics de la Diputació de Pontevedra ha visitat Granollers per conèixer de primera mà projectes vinculats a la mobilitat a la ciutat. L’alcalde, Josep Mayoral, ha destacat que des de la primera planificació de la ciutat realitzada el 1983 Granollers ha multiplicat per 10 els metres quadrats d’espais verds per habitant, avui suma 10 per habitant.

Granollers ha passat de tenir 1.000 arbres a disposar de 18.000 exemplars i ha aconseguit incloure el riu Congost dins la Xarxa Natura 2000. L’alcalde també ha subratllat els esforços dels darrers 20 anys per a la recuperació d’espais per a vianants dins de la ciutat –avui el 72 % dels desplaçaments interns es fan a peu–, així com la millora de les connexions de transport públic amb els municipis veïns i l’àrea metropolitana.

La sessió tècnica sobre qüestions de mobilitat s'ha completat amb una visita al centre de la ciutat per poder observar alguns plantejaments urbanístics en directe. Aquestes trobades faciliten l’intercanvi de coneixements i experiències entre administracions. Els representants gallecs que han viatjat a la Granollers provenen dels municipis d'A Guarda, Cambados, Lalín, O Grove, Salceda de Caselas, Silleda, Ponte Caldelas, Pontevedra, Ribadumia, Valga, Vilaboa i Vilagarcía.

Edicions locals