Educem inaugura l'ampliació que ha permès agrupar tot l'ensenyament obligatori

El centre ha invertit més de mig milió d'euros en l'edifici del carrer del Sol, comunicat amb les instal·lacions de Joan Prim

Societat

Duran i Mayoral sostenen la cinta inaugural, que han tallat alumnes d'educació infantil
Duran i Mayoral sostenen la cinta inaugural, que han tallat alumnes d'educació infantil | M.E.

Amb tot els elements que dicta la tradició –discurs de l'alcalde i benedicció del mossèn–, l'escola Educem ha inaugurat aquest dimarts l'ampliació que li ha permès aplegar en un mateix espai totes les etapes de l'ensenyament obligatori –infantil, primària i secundària–.

Educem, que el curs passat commemorava els 75 anys d'història, és la quarta escola més antiga de Granollers. La filla del fundador, Esteve Duran, i ànima mater del centre durant dècades, Anna M. Duran, explicava que la intenció d'agrupar en un sol centre totes les etapes es remunta al 1990, amb l'aprovació de la LOGSE.

El primer pas va ser el 2002, amb l'estrena de l'actual edifici del número 59 del carrer Joan Prim, "amb un disseny volgudament senzill, que s'assimila a un vaixell", explicava Duran. Fins ara, aquest espai ha acollit primària i secundària, mentre que l'etapa infantil s'impartia a l'espai del carrer Francesc Ribas.

Des d'aquest curs 2018-19, els més petits d'Educem compartiran edifici amb l'alumnat de primària i secundària, gràcies a una inversió de més de mig milió d'euros en l'ampliació de la zona que dóna al carrer del Sol, amb la planta baixa dedicada a les aules d'infantil: la subplanta, al gimnàs, i el primer pis, al pati, que està connectat amb el pati ja existent.

Les obres, que es van executar durant l'estiu, han permès, doncs, "poder estar tots junts, amb els avantatges pedagògics i de col·laboració entre les diferents etapes que això suposa", explicava la directora, Anna Comas. Així ho explicaven també alumnes de tots els cursos, que han participat a la inauguració. La Gala, de P5, deia que "els grans ens ajuden molt", mentre que la Marta Ortega i la Laia Espinosa de 3r d'ESO asseguraven que "els grans també aprenem dels petits". A més, la Clara Guijarro, de 3r, i Eider Guarro, de 4t de primària, destacaven que ara el pati és més espaiós.

Després dels parlaments al vestíbul, l'acte va continuar amb la tallada de la cinta inaugural per part de l'alumnat d'infantil, una visita a les instal·lacions i un berenar a base de fruita al menjador del centre, que enguany treballa un projecte educatiu d'alimentació saludable.

Edicions locals