Can Muntanyola acompanya la creació de 50 empreses cada any

La Cambra de Comerç i l'Ajuntament fan balanç dels darrers sis anys de col·laboració

Economia

El president de la Cambra, Miquel Valls, va fer balanç de la col·laboració amb l'Ajuntament I Foto: Cambra de Barcelona
El president de la Cambra, Miquel Valls, va fer balanç de la col·laboració amb l'Ajuntament I Foto: Cambra de Barcelona

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, es van reunir dimarts a l'Ajuntament per valorar plegats els sis anys de treball de la Cambra a Can Muntanyola - Centre de Serveis per a les Empreses.

Miquel Valls assegurava que Can Muntanyola "ha marcat una fita a la ciutat perquè és un projecte estratègic per a les empreses del territori", i valorava el model de finestreta única que caracteritza el centre així com les iniciatives en matèria de formació i d'internacionalització per a les empreses.

Valls també destacava especialment l'impuls dels programes de grantia juvenil –Programa Integral de Qualificació i Ocupació i Joves per Emprendre– orientats a la inserció laboral dels joves, en què han participat més de 400 persones. "La formació dels joves en una economia global és una prioritat", apuntava.

Per la seva banda, Mayoral remarcava el "compromís" de la Cambra amb Granollers "fins i tot en moments de gran dificultat", i posava en valor la seva participació en el Consell Econòmic i Social de la ciutat i el seu paper en l'acompanyament de la FP dual, que actualment estudien més de 150 nois i noies a la ciutat.

També destacava la implicació de la Cambra en la Xarxa C-17 i el seu paper en la dinamització dels polígons industrials. "Tenir bons socis aporta nous socis, i això és el que ens ha passat amb la Cambra, que ens ha obert les portes per obtenir fons europeus i també de la Diputació", deia.

50 empreses cada any

Pel que fa a Can Muntanyola, a més dels tràmits i la gestió de documentació administrativa, els darrers tres anys s'ha acompanyat en la creació de més de 50 empreses a l’any, que han generat 247 llocs de treball. També s’han programat més 150 càpsules formatives en les quals han participat 2.763 persones, que, segons s'apuntava en la trobada, valoren amb una nota mitjana de 8,4 la seva experiència. 

La col·laboració de la Cambra de Comerç amb la ciutat de Granollers es remunta a l'any 1913.

 

Edicions locals