Dani Mateo ha de declarar avui al jutjat per haver-se sonat amb la bandera espanyola

L'humorista granollerí, que enguany va fer el pregó de la festa major de Blancs i Blaus, ha estat denunciat per delictes "d'odi" i "ultratge a la badera"

Societat, Política

Dani Mateo, aquesta festa major al balcó de l'Ajuntament de Granollers
Dani Mateo, aquesta festa major al balcó de l'Ajuntament de Granollers | Toni Torrillas

Redacció / ACN

El magistrat titular del Jutjat d’Instrucció 47 de Madrid ha citat l’humorista Dani Mateo com a investigat pel seu esquetx en què se sonava el nas amb la bandera espanyola. Mateo haurà de comparèixer i prestar declaració acompanyat del seu advocat avui a partir de les 11.30 h, segons han explicat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

Ho farà fruit de la denúncia de l’organització Alternativa Sindical Policial, que el va denunciar per un delicte d’odi i un altre d'ultratge a la bandera pel seu gag a La Sexta. Fruit d'aquell episodi, pel que ha hagut de demanar disculpes, el programa El Intermedio, en el qual treballa treballa, va ser objecte també d'una campanya de boicot que va portar diverses marques a retirar la seva publicitat.

Dani Mateo (Granollers, 1979) va ser el pregoner de la Festa Major de Blancs i Blaus d'aquest any, un discurs festiu en què va ironitzar de diferents aspectes de la política local, nacional i estatal. La Crida per Granollers-CUP ho ha recordat a través de les xarxes socials i ha mostrat la solidaritat amb l'actor i periodista granollerí.

Edicions locals