Cinc diàlegs per commemorar el Dia internacional de les ciutats educadores

L'objectiu de la celebració és crear consciència de la importància de l'educació com a motor de canvi

Societat

Cinc diàlegs per commemorar el Dia internacional de les ciutats educadores
Cinc diàlegs per commemorar el Dia internacional de les ciutats educadores

Amb motiu del Dia internacional de les ciutats educadores, que es commemora el 30 de novembre, Granollers organitza dijous un seguit de diàlegs amb referents de l'educació a la ciutat amb l'objectiu de crear consciència de la importància de l'educació com a motor de canvi i de sumar nous aliats en favor d'aquest model de ciutat.

Aquesta edició del Dia internacional de les ciutats educadores destaca la importància de teixir xarxes i sumar nous aliats en la construcció d’aquest projecte compartit, que necessita el compromís del màxim nombre de persones, institucions, associacions, ONG, governs locals, etc.

Així, amb el títol L’educació transforma la ciutat, el Museu de Granollers acollirà dijous (18 h) sota la moderació del periodista Eloi Vila els cinc diàlegs, que comptaran amb la participació de Clara Sáez, il·lustradora i docent, vs. Carles Flaquer, del Museu de Ciències Naturals La Tela; Imma Navarro, de l'Associació Apadis, vs. Eduard Riera, de l'Agrupació Excursionista de Granollers; Susanna Sánchez, de Dimas i l'AMPA Marta Estrada vs. Anna Farrés, de l'Escola Pereanton; Mariano Fernández, de la Universitat Popular de Granollers, vs. Rosa Serra, de l'associació AGEVO; i Josep Vila, d'Amics de la Unió. vs. Corrado Bolsi, de l'Orquestra de Cambra de Granollers.

L’acte també servirà per presentar la convocatòria de la 15a Beca Maria Gaja a projectes didàctics en valors cívics, i Veus. Cor Infantil Amics de la Unió, posarà el punt i final a l'acte interpretant la Cançó del Dia Internacional de la Ciutat Educadora creada per a l’ocasió. De fet, el cor vallesà, ha estat el protagonista del videoclip de presentació d’aquesta cançó.

Amb aquesta iniciativa Granollers s'adhereix un cop més a la proposta de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), formada actualment per 489 ciutats de 38 països de tots els continents. Granollers forma part d’aquesta associació i és una de les 15 ciutats que forma part del comitè executiu que s'encarrega de dirigir, gestionar i representar l'AICE.

Edicions locals