Fem Vallès insta a reconèixer 'la Barcelona dels cinc milions'

L'entitat reclama la creació d'una 'Àrea Vallès' o refundar l'AMB per incloure-hi els dos vallesos

Economia

Fem Vallès insta a reconèixer 'la Barcelona dels cinc milions'
Fem Vallès insta a reconèixer 'la Barcelona dels cinc milions'

La plataforma Fem Vallès, de la qual formen part entitats com Cecot, la UEI, les delegacions vallesanes dels col·legis d’arquitectes i enginyers de Barcelona, CCOO i la UGT entre d’altres, han signat un manifest en què reclamen als responsables polítics "una Barcelona inclusiva que compti amb els cinc milions de persones que viuen a l’entorn de la ciutat".

La plataforma recorda que el Vallès és un territori productiu i, alhora, un lloc de vida, de progrés social i un medi de qualitat. Per això, apunten, “cal que el Vallès, com a unitat, assoleixi una institucionalització" per evitar "prorrogar el dèficit actual" i per mirar d’assolir “una institució de cooperació en competències que avui no són exercides".

En aquest sentit, Fem Vallès reclama “assolir un govern local millor a l’escala de cada municipi i en la cooperació conjunta” i que es reconegui “la Barcelona de cinc milions d’habitants, que supera l’àmbit de l’Àrea Metropolitana actual i que té una perifèria desatesa”.

Per assolir-ho demana la suma dels consells comarcals i la vintena d’organismes supramunicipals existents en una Àrea Vallès o refundar l'AMB per incloure-hi els vallesos i reconèixer així l’extensa realitat metropolitana.

 

Edicions locals