El Museu de Granollers inaugura una exposició de xilografies dels segles XVII al XIX

Els baixos relleus barrocs i neoclàssics són del fons de la Col·lecció Rubiralta i Garriga

Cultura

El Museu de Granollers inaugura una exposició de xilografies d'entre els segles XVII i XIX
El Museu de Granollers inaugura una exposició de xilografies d'entre els segles XVII i XIX

El Museu de Granollers inaugurarà divendres (19 h) l'exposició Xilografies. La fusta feta imatge, un conjunt de peces escultòriques de baix relleu en fusta dels segles XVII-XIX dels períodes barroc i neoclàssic pertanyents a la Col·lecció Rubiralta i Garriga (CRiG).

El visitant veurà xilografies i matrius xilogràfiques dels taller dels Abadal, llinatge de xilògrafs catalans del segle XVII, que són producte de la societat preindustrial. Una de les joies de la mostra és l'auca dels oficis i les 46 matrius xilogràfiques, unes peces de 4x4 cm tallades en boix en plena època del barroc.

La mostra s’agrupa en sis àmbits temàtics, com ara la capacitat d’innovació, la creació i l’adequació, la transmissió dels oficis al llarg del temps, i desenvolupa aspectes com la conservació dels oficis en els noms actuals dels carrers. S’aprofundeix, també, en la interdependència de l’espai urbà i rural, l’explotació sostenible dels recursos naturals per part dels professionals, els diferents processos i treballs específics dels artesans per obtenir un producte final elaborat i el reflex del treball en expressions artístiques i populars com la música.

L'exposició, producció de la Diputació de Barcelona i dels comissaris de CRiG, fa una lectura actualitzada de l'essència del que és artesanal, de les matèries primeres i de l'espai social on s'integren.

Com a activitat complementària, es proposa la visita comentada Una nova mirada de l'auca dels oficis del taller dels Abadal, el dissabte 15 de desembre, a les 6 de la tarda, amb Marc Antoni Malagarriga, col·laborador de la Col·lecció Rubiralta i Garriga. L'exposició es podrà visitar a la Sala d'Exposicions Temporals fins al dia 5 de gener.

 

Edicions locals