Granollers dóna el tret de sortida a la campanya de Nadal

El lema de l'edició d'enguany és 'Granollers bull per Nadal'

Cultura, Economia

Dimecres es van presentar les activitats de les festes nadalenques, amb més de 60 propostes
Dimecres es van presentar les activitats de les festes nadalenques, amb més de 60 propostes

Llums als carrers, aparadors guarnits i arbres de Nadal, com el que s’ha instal·lat a la plaça de la Corona per primer cop –de 12 m d’alçada i 4 de diàmetre–, s'afegeixen a la seixantena d'actes previstos les properes setmanes a Granollers amb motiu de les festes nadalenques, que enguany tindran com a lema Granollers bull per Nadal fruit de la imatge creada per la dissenyadora granollerina Raquel Castro.

Com cada any, un dels elements més destacats seran les fires, que ompliran carrers i places. A l’entorn de la Porxada i de l'Església ja s'han instal·lat les paradetes de pessebres i ornaments de Nadal, que hi seran fins al 24 de desembre i que enguany, com a novetat, oferiran activitats paral·leles com circ i música.

Aquest dissabte, durant tot el dia, també hi haurà parades a l'entorn dels carrers Travesseres, Santa Elisabet i Corró. Serà una nova jornada de botigues al carrer organitzada per l'entitat Més que Comerç. L'activitat s'havia de fer el passat 27 d'octubre però es va ajornar per la pluja.

Les pròximes setmanes també hi haurà la fira d’atraccions de Nadal, a la plaça Barangé, i la d’artesania i objectes de regal, a les places de la Porxada i les Olles fins al 6 de gener. Just abans de Nadal, del 21 al 23 de desembre, s'instal·larà a Roca Umbert el DFactory, un mercat nadalenc per qui vulgui trobar regals de petits creadors i dissenyadors emergents, amb més de 50 propostes, zona gastronòmica, concerts i tallers i activitats. Enguany neix la seva rèplica per als més petits, el Petit DFactory, es farà al mateix espai el 3 i 4 de gener.

Més enllà d’això, les festes de Nadal a Granollers també inclourà un ampli programa d'activitats socials i culturals, com l’estrena del cinema Edison, al Centre Cultural; els mappings projectats a les façanes de Can Pedrals i el Museu; les cantades de nadales de les AMPA de les escoles amb l’acompanyament de la Big Band; el Parc Infantil de Nadal (PINGRA) la representació d’Els Pastorets i l’arribada dels Reis d’Orient, entre d’altres.

Llums de Nadal

Anselm Clavé, Nou, Santa Esperança, Sant Roc, Santa Anna, Rec, les Olles, Caserna, Travesseres, Catalunya, Santa Elisabet, Joan Prim fins a la plaça Verdaguer i Minetes són els carrers i places que enguany s’il·luminen per la campanya de Nadal, una campanya que va arrencar dimecres amb l'encesa oficial de la il·luminació als carrers. Com és habitual, les associacions de comerciants en financen la col·locació, i l'Ajuntament, el consum elèctric.

Edicions locals