El Gran Recapte aconsegueix uns 50.000 kg d'aliments a Granollers

Aquesta quantitat permetrà abastir amb 24 kg d'aliments més de 3.000 beneficiaris

Societat

El Gran Recapte aconsegueix uns 50.000 kg d'aliments a Granollers
El Gran Recapte aconsegueix uns 50.000 kg d'aliments a Granollers

La desena edició del Gran Recapte ha aconseguit aquest cap de setmana uns 50.000 kg d'aliments a Granollers i la Roca, una xifra molt semblant a la de l'any passat. Aquesta quantitat permetrà lliurar 24 kg d'aliments a cada un dels beneficiaris –8 kg cada mes durant tres mesos–.

Les entitats encarregades de gestionar els aliments en aquests dos municipis seran El Xiprer, la parròquia dels Frares i l'Estel del Matí, que en total repartiran aliments a més de 3.000 beneficiaris de Granollers i la Roca.

Pel que fa a les Franqueses s'han recollit uns 9.000 kg d'aliments als cinc punts de recollida habilitats, i en aquest cas l'entitat encarregada de repartir els aliments entre més de 300 beneficiaris serà l'associació sociocultural Maná.

Al conjunt del Vallès Oriental s'han assolit uns 220.000 kg d'aliments, tot i que ara com ara encara falta per registrar alguns punts de recollida en alguns municipis.

Segons explica el delegat del Banc dels Aliments al Vallès Oriental, Ramon Mora, la recollida d'enguany ha estat correcta –molt semblant a la de l'any passat–, tot i que admet que l'objectiu era superar les xifres del 2017 en un 10%.

Pel que fa al voluntariat, Mora també explica que s'han pogut cobrir tots els punts de recollida, tot i que en alguns establiments hi ha hagut dèficit de voluntaris per gestionar les recollides. "En alguns punts, allà on havíem de ser quatre potser érem tres", diu Mora, qui malgrat tot agraeix la solidaritat de totes aquelles persones que han col·laborat en el Gran Recapte d'enguany.

 

 

 

Edicions locals