Reutilitzats 1.338 llibres a les deixalleries del Vallès Oriental

L'actuació ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 214,08 kg de CO2

Societat

Reutilitzats 1.338 llibres a les deixalleries del Vallès Oriental
Reutilitzats 1.338 llibres a les deixalleries del Vallès Oriental

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha permès la reutilització de 1.338 llibres en el marc de la campanya DeixaLlibres impulsada amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada del 17 al 25 de novembre arreu d’Europa.

Segons els càlculs del consorci l’actuació ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 214,08 kg de CO2, resultat equivalent al CO2 que absorbeixen al dia 11.039 arbres, o a 40 vehicles eliminats de la circulació durant un dia.

Aquests 1.338 exemplars, majoritàriament novel·les, contes, biografies, infantils..., se sumen als 33.935 reutilitzats els darrers set anys i sumen ja un total de 35.273 llibres, quantitat que ens ha permès evitar l’emissió a l’atmosfera de 5.643,68 kg de CO2, dada que equival a 291.002 arbres que es necessiten per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia, o a 1.058 vehicles eliminats de la circulació durant un dia.

Per municipis, a les deixalleries de Granollers s’han reciclat 135 llibres –70 a Granollers sud i 65 a Granollers nord–, mentre que a les Franqueses se n’han reciclat 10. La deixalleria de Bigues i Riells és la que ha registrat un major nombre de llibres reciclats, amb 289.

D’altra banda, pel que fa als objectes reutilitzats, bàsicament plats, gots, estris de la llar, es comercialitzaran mitjançant els centres especials de treball adherits al programa RNova.

Actualment hi ha quatre entitats que hi participen amb set punts de venda que han reutilitzat més de 12.000 articles. Entre aquests hi ha La Botigueta d’Apadis, al passeig Andalusia del barri Bellavista de les Franqueses, i Dimas, que recupera bicicletes de les deixalleries que es comercialitzaran en els punts de venda de les altres entitats.

Foment del reciclatge

Al Vallès Oriental s’han organitzat 110 actuacions, 67 de les quals organitzades pel Consorci de Residus del Vallès Oriental, per fomentar l’ús de menys materials, fet que es tradueix directament en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos: intercanvi de llibres, reutilització d’objectes, tallers de reutilització, elaboració de sabó amb oli de cuina usat, etc.

Totes les activitats que s’han organitzat tenen com a objectiu principal conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus i posen de relleu com els hàbits i costums tenen una clara incidència en la generació de residus.

 

Edicions locals