Gabriela Serra: 'Vivim en un Estat que no és ni de dret, ni democràtic, ni social'

L'exdiputada de la CUP dóna suport als presos polítics en vaga de fam per denunciar l'actuació de la justícia

Política

L'exdiputada Gabriela Serra va fer una xerrada dilluns a l'Anònims
L'exdiputada Gabriela Serra va fer una xerrada dilluns a l'Anònims

L'activista i exdiputada de la CUP Gabriela Serra va ser la convidada dilluns de la xerrada-col·loqui organitzada per l'Escola de Formació Social Joan N. Garcia-Nieto de la Fundació Marianao sota el títol El franquisme, ahir i avui.

Serra va iniciar la xerrada explicant que "els franquistes han existit sempre, però fins ara no era políticament correcte dir que ho eres". "Això era una etapa de la història i semblava que no s'hi volia tornar, però ara s'ha perdut la vergonya i hi ha gent que se sent amb força per dir obertament que és franquista".

I això és així, apuntava, perquè "darrerament s'han donat totes les condicions perquè revisqui el franquisme: una Constitució del 78 que no dóna resposta a les reivindicacions nacionals; unes polítiques econòmiques neoliberals que són un fracàs i que provoquen retallades i augment de la pobresa; una utilització demagògica i cruel de l'emigració i els refugiats; una esquerra que ha perdut el nord i no representa una alternativa clara; uns partits polítics tradicionals tacats de corrupció i traïció, etc.".

Serra afegia que "dissortadament aquest no es un fenomen exclusiu de l'Estat espanyol, sinó que està sorgint en molts països del món, i aquest és el greu problema". Per això, apuntava, "estem en un canvi d'època en què hem de pensar profundament què hem fet, què hem de passar i com hem d'evitar el desastre que suposa tornar a l'autoritarisme, el feixisme i el nazisme".

Vaga de fam

Sobre la vaga de fam iniciada el cap de setmana per alguns dels presos polítics catalans, Serra es mostrava satisfeta pel "cop de força" que suposa i que hauria de servir, deia, per "aglutinar la ciutadania" i denunciar que l'Estat espanyol "no és un estat de dret, ni democràtic, ni social".  

En aquest sentit, deia Serra, "el debat de fons ja no és un problema d'independència o de dret a l'autodeterminació, sinó de si tenim un estat democràtic i de dret o bé un estat antidemocràtic i de dretes".

 

 

 

 

 

Edicions locals