Granollers idea tours virtuals i vídeos promocionals, i vendrà paquets turístics

Un 60% dels turistes de la ciutat són estrangers i el motiu principal de la visita és professional

Economia

Andrea Canelo i Josep Mayoral van presentar els nous elements de promoció turística de Granollers
Andrea Canelo i Josep Mayoral van presentar els nous elements de promoció turística de Granollers | M.E.

Montse Eras

L'Ajuntament de Granollers ha posat en marxa diferents iniciatives de promoció turística de la ciutat, arran el pla de dinamització turística impulsat ara fa un any i mig. "Al llarg d'aquests mesos hem fet feina per posicionar millor la ciutat, tant per a qui ve, com per quan anem fora a vendre'ns", assegurava la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo.

Així, l'Ajuntament ha creat diferent material de difusió de la ciutat, com un photocall amb un mostrador i la imatge de la Porxada que es farà servir a diferents esdeveniments, i un punt d'informació turístic mòbil –en format de carpa molt lleugera– que destaca quatre eixos, "fires i mercats, gastronomia, dinamització i comerç, i esports, i que s'estrenarà per la Mitja", explicava Canelo.

Granollers també ha renovat els elements de promoció de la ciutat per mitjà de vídeos "dels esdeveniments més significatius amb una visió turística", com la festa major, el festival del motor, el comerç, la Granollers CUP, les activitats esportives, el comerç i el Nadal, entre altres.

Aquests vídeos curts estaran penjats a la web www.visitgranollers.com, que s'està renovant i que s'estrenarà al gener. També s'hi trobaran les noves visites interactives –a través de Google Street View– al centre històric i a 12 equipaments –l'Adoberia, el Museu de Granollers, la Casa de Cultura Sant Francesc, la sala Francesc Tarafa, la Porxada, l'Ajuntament, el Palau d'Esports, el refugi de la plaça Maluquer i Salvador, el refugi de l'Ajuntament, el Cinema Edison, la Tèrmica i la Nau Dents de Serra de Roca Umbert, i el Museu de Ciències Naturals La Tela. "Es tracta d'un element de promoció important perquè s'ha demostrat que el comportament dels turistes cada cop més és veure primer allò que volen visitar in situ", detalla la regidora.

Paquets turístics a partir de gener

Amb l'objectiu de potenciar l'oferta turística de la ciutat l'Ajuntament posarà a disposició dels visitants a partir de gener sis paquets turístics "ajustats a allò que busquen els turistes" i amb diferents idiomes per als estrangers. A més, "ens servirà per posicionar-nos millor a les fires especialitzades", considera Canelo.

Es tracta de quatre paquets destinats a públic familiar, grups i parelles, que tenen la ciutat com a producte principal. Dos conviden a passar el dia per conèixer el patrimoni cultural, l'oferta comercial i la gastronomia –Viu el Mercat del dijous i Palou, retorn als orígens– i els altres dos inclouen pernoctació de cap de setmana –Granollers per menjar-se-la i Granollers singular–. Hi ha dos paquets més destinats a públic especialitzat que també inclouen pernoctació –un dedicat al golf i l'altre és una trobada de preparació per a grups de cicloturisme al Circuit–.

"Cal falcar la capacitat d'atracció i l'oferta consolidada de Granollers, i fer-la més potent", concloïa l'alcalde, Josep Mayoral.

Les dades

Segons una enquesta de la Regidoria de Promoció Econòmica feta l'any passat a 400 persones, el perfil del turista que pernocta a Granollers és en un 60% estranger i en un 40% de l'Estat espanyol. Segons Mayoral, aquestes xifres "corroboren la internacionalització de la ciutat. Només cal veure les empreses –el motiu principal de les visites són professionals–, però també els visitants vinculats al món esportiu i cultural". Mayoral destacava també els "molts excursionistes –persones que venen a passar un dia sense pernoctar– que rep Granollers".

Durant la seva estada, el 81,5% dels visitants destina el seu temps a la gastronomia i a passejades per la ciutat. Els turistes valoren la ciutat amb un 7,9 sobre 10.

Els hotels tenen un ocupació mitjana del 62%, tot i que els mesos d’estiu l’ocupació arriba al 80%, i que gairebé s'arriba al 100% per la Fórmula 1 al Circuit.

L’Oficina de turisme (al carrer Anselm Clavé, 2) atén 1.500 persones a l’any i els temes que més pregunten són per equipaments culturals –com l’Adoberia d’en Ginebreda, visites guiades iel Museu de Granollers–, a més d’esdeveniments com la Mitja Marató, l’Open Night i la Festa Major de Blancs i Blaus. L’Oficina d’Informació Turística ha ampliat l’horari des de l’agost, de manera que obre també divendres al matí. L’horari de l’oficina és dimecres de 17 h a 20.30 hm i de dijous a dissabte, de 10 a 13.30 h i de 17 a 20.30 h.

 

Edicions locals